Video

Judith Osborn

09.05.2012 . 09.39

Waar schijt de koe?

Een schijtende koe in Monnickendam zou zomaar de internetsensatie van 2012 kunnen worden. Ondernemer Dolf Sluiters besloot het oer-Hollandse spel ‘Waar schijt de koe’ digitaal te maken op waarschijtdekoe.tv en stuurt nu de zwangere Yolanthe elke dag de wei in om een verse vlaai te leggen.

Judith Osborn ging voor WTF.nl de polder om met de internetboer te praten over de digitale variant van het folkloristische spel.

Sluiters raakte geïnspireerd na een gesprek met een kennis over haar boerenbedrijf. De boerin stemde in met zijn digitale plannen en zei: ''Ik heb een weiland beschikbaar, koeien en een internetverbinding, de rest laat ik aan jou over.''

Het spel, dat offline vooral op braderiën en bij voetbalverenigingen wordt gespeeld, is simpel. ''Een weiland wordt opgedeeld in vlakken. Op www.waarschijtdekoe.tv kun je in het weiland een vlaggetje plaatsen, waar jij denkt dat Yolanthe zal gaan schijten. Die moet je daarna nog eens aanklikken om hem te activeren. Wie raadt waar de koe uiteindelijk haar behoefte doet wint het spel.''

(c) WTF.nl

Koe Yolante is via een beveiligingscamera te volgen. Om 21:00 wordt het spel een uur stilgelegd, vertelt Sluiters. ''Dan gaat de boerin het weiland in om daar, waar de vlaaien van die dag liggen, vlaggen te plaatsen.'' Sluiters koppelt de coördinaten aan de deelnemers. De winnaars krijgen een mail.

De winnaars maken kans op een meet & greet met de koe en een ontbijt in het weiland. Maar liever pakt Dolf groter uit, met dagprijzen. Het vinden van sponsors is daarom een prioriteit voor de digiboer. Zij kunnen zich melden via info@waarschijtdekoe.tv.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app