EK2012

Drank in het spel

23.06.2012 . 13.46

'Oranjespelers op de vuist'

Het is geen verrassing dat het niet helemaal boterde tussen de spelers in de ploeg van Nederland. Maar nu blijkt dat onze voetbalhelden zich gedroegen als een stel pubers op schoolkamp, was ons verlies gewoon onvermijdelijk. Oja, en het is natuurlijk allemaal de schuld van de bondscoach.

Twee journalisten deden onderzoek en de Telegraaf publiceerde hun reconstructie van het Nederlands falen tijdens het EK. Niet alleen speelden onze internationals ronduit brak, ze zaten 's avonds aan de sterke drank en uitten hun frustraties op elkaar. Zo zou een van de spelers een 'tikkie' hebben uitgedeeld. Wie onze rotte appels zijn weet Johan Derksen wel. Vooral het kleine opdondertje Afellay wordt intens gehaat door zijn medespelers.

Maar de echte boosdoener is volgens het onderzoeksteam bondscoach Van Marwijk. Hij is degene die het verkeerde team heeft samengesteld en mensen bij elkaar heeft gebracht die elkaar totaal niet kunnen luchten. Het was zijn taak om een goede sfeer te creëren en behouden en dat is hem niet gelukt.

We raden dan ook aan om de volgende keer een elftal van psychologen mee te sturen, om de tere zieltjes en enorme ego's van onze voetballosers te bewerken.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app