Luxeleven

Witwaspraktijken

29.06.2012 . 16.05

Zwerver verliest halve ton

Een 38-jarige dakloze uit Breda heeft 50.000 euro op zijn rekening gestort gekregen nadat iemand op zijn naam een valse kredietaanvraag had gedaan. De centen zijn foetsie en de rechter wil graag weten waar ze gebleven zijn, maar de zwerver zegt van niks te weten.

Justitie denkt dat de man het er de afgelopen twee maanden tijd lekker van heeft genomen. Hij zou bijvoorbeeld zijn bankje in het park tijdelijk hebben ingeruild voor een paar nachten in het Amsterdamse Hiltonhotel, schrijft BN DeStem. Onzin, zegt de dakloze, die tegen de rechtbank alles ontkent. "Was het maar waar. Ik weet heel dat hotel niet te vinden, ik kan Amsterdam amper vinden. Ik slaap altijd buiten."

De zwerver weet alleen nog dat hij een paar fietsen kocht en een deel van het geld aan de kredietaanvrager heeft gegeven. Het gat in zijn geheugen komt waarschijnlijk door de drank, want volgens een psychiater is de man ernstig verslaafd.

Er hangt hem een werkstraf boven het hoofd voor witwaspraktijken. Zijn advocaat zegt dat de zwerver geen dader is, maar slachtoffer van de man die de lening in zijn naam afsloot.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app