Pestkop

Politici stappen op

03.07.2012 . 16.46

Geert maakt PVV’ers aan het huilen

Na Hero Brinkman hebben dinsdag Wim Kortenoeven en Marcial Hernandez de Partij Voor de Vrijheid verlaten. De politici willen niet meer met Geert Wilders werken, ze noemen hem ‘totaal respectloos’. Hernandez vertelt bij zijn afscheid dat Wilders met zijn schofferingen verschillende politici aan het huilen heeft gemaakt.

Kortenoeven en Hernandez lieten dinsdagochtend weten niet langer voor Geert Wilders en zijn partij te willen werken. Ze noemden de partijtop het ‘politbureau’ en de politieke leider ‘totaal respectloos’. En dat waren nog de vriendelijke woorden. Hernandez vertelde: “Ik dacht dat ik mijn aanvoerder gevonden had, maar ik dacht verkeerd. Geert heeft me in de steek gelaten. Het Catshuis – het opblazen van de bezuinigingsonderhandelingen en daarmee het opblazen van dit kabinet, red. - was alleen zijn beslissing.”

Waar Geert Wilders na de verkiezingen in 2010 nog 24 zetels had, heeft hij er nu nog maar 21 en dat aantal zou nog wel eens flink kunnen dalen. Kortenoeven vertelde in zijn persmomentje dat hij zeker vijf PVV’ers kent die ook niet meer met Wilders willen werken. Hij riep hen op ook hun spullen te pakken.

Met een beetje pech eindigt de peroxideblonde politicus weer zoals hij begon: als eenmansfractie.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app