Regio

Overzicht

19.07.2012 . 14.47

Donderdag Polderdag

Elke donderdag neemt WTF.nl je mee de regio in. Voorbij de Randstad, voorbij de files en terug naar fluitende vogels, mist over de landerijen en buren die je opa nog kennen van vroeger. Klein nieuws dat een groter platform verdient. Deze week landen we onder andere in Nijmegen, Sint-Michielsgestel, Sint Maarten en Zwartsluis.

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse is een wildplassende agent op de foto gezet. De Gelderlander heeft het compromitterende plaatje. De politieman werd volgens de krant woensdag gesnapt toen hij even zijn blaas wilde legen langs de weg. En dat mag natuurlijk niet. Het korps Gelderland-Zuid trekt zijn handen van de zaak door om het hardst te roepen dat de man van een ander korps is. “Dit is ongewenst en niet het voorbeeld dat wij willen zijn. Zeker omdat wij als politie repressief optreden tegen mensen die zo’n overtreding begaan.” Ze snappen er ook niks van waarom de man in de berm zijn behoefte deed. “Op zoveel mogelijk locaties zijn toiletgelegenheden geplaatst om situaties als deze te voorkomen.” valt er te lezen in de verklaring.

Kreeft Karel is donderdag teruggezet in de Oosterschelde. Het monster uit de Zeeuwse wateren weegt bijna vijf kilo, terwijl een kreeft normaal amper anderhalve pond weegt volgens Omroep Zeeland. Karel is bijna 50 jaar oud en heeft de laatste weken gelogeerd in het aquarium van visser Henk Jumelet uit Bruinisse. Hij mag zijn laatste dagen slijten in de wateren tussen Zuid- en Noord-Beveland, Walcheren en Schouwen-Duiveland. Het ga je goed, Karel.Een boevenbende in de regio Den Bosch markeert huizen voor een mogelijke inbraak. De dieven plaatsen een blaadje of een stokje in het slot of een deurrand. Als dat er na een dag nog zit, gaan de inbrekers er volgens het Brabants Dagblad vanuit dat de bewoners op vakantie zijn en slaan ze hun slag. De politie heeft in Sint-Michielsgestel meerdere huizen ontdekt die door de bende gemarkeerd zijn. Agenten hebben flyers uitgedeeld om inwoners te waarschuwen. Extra surveillances hebben nog niet tot arrestaties geleid.

Dubbel pech voor een Poolse tractorbestuurder uit Sint Maarten. Dinsdagochtend kwam hij vast te zitten in de berm toen hij ternauwernood een botsing met een busje vol kinderen wist te voorkomen. Later op de dag moest het bergingsbedrijf weer voor hem uitrukken toen de man weer vast was komen te zitten. Deze keer was alleen ook zijn aanhanger omgekieperd. Het Noordhollands Dagblad heeft er een mooie video bij gemaakt:

Zwembad De Kragge in Zwartsluis krijgt een paar joekels van houtkachels. Als zwembadeindbaas Jan Rook (haha!) tenminste zijn zin krijgt. Hij denkt volgens De Stentor dat het opstoken van hout goed is voor het milieu en de energiekosten van het zwembad kan drukken. Prijskaartje: 150.000 euro. "De installatie zal na ongeveer acht tot tien jaar terugverdiend zijn," vertelt Rook bij de krant. De gemeente is nog niet om, maar Rook gaat er vanuit dat hij de lokale politiek er van kan overtuigen dat het om vooruitgang gaat. "We tonen hiermee in ieder geval dat we niet achterblijven. Zwemmen in Zwartsluis moet mogelijk blijven, het is een laagdrempelige manier van bewegen voor kinderen."

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app