Aanbod Blijdorp

Gorilla opvoeden

27.07.2012 . 15.36

Bokito ter adoptie aangeboden

Diergaarde Blijdorp biedt de beroemde en beruchte gorilla Bokito ter adoptie aan voor een recordbedrag. Dat meldt de NOS. Het dier kan door bedrijven een jaar lang worden geadopteerd voor 100.000 euro.

Bokito werd in mei 2007 wereldnieuws toen hij uit zijn verblijf ontsnapte en een bezoekster meesleepte en ernstig verwondde. De Rotterdamse dierentuin besloot vorig jaar zomer net als Artis dieren te laten adopteren, omdat er minder geld in kas komt door de recessie.

Tip voor geïnteresseerde Bokito-papa's en mama's: kijk de harige Rotterdammer niet te lang in zijn ogen aan. De vrouw die dag vijf jaar geleden regelmatig deed, had diverse breuken, een verbrijzelde hand en meer dan honderd beten over haar hele lichaam, toen Bo'tje vrij was gekomen.

Zij bezocht Bokito vier dagen per week en had veelvuldig oogcontact gemaakt met de mensaap. Dit aanstaren heeft mogelijk geleid tot de levensgevaarlijke aanval, was de conclusie destijds.

Blijdorp heeft meer last met agressieve beesten. Ook de olifanten en ijsberen zijn daarom goede kandidaten voor adoptie, echte adoptie wel te verstaan.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app