Regio

Overzicht

02.08.2012 . 15.31

Donderdag Polderdag

Elke donderdag neemt WTF.nl je mee de regio in. Voorbij de Randstad, voorbij de files en terug naar fluitende vogels, mist over de landerijen en buren die je opa nog kennen van vroeger. Klein nieuws dat een groter platform verdient. Deze week landen we onder andere in Deventer, Oosterhout, Amsterdam en Steenbergen

Peet Bogaard uit Steenbergen heeft een haai van ruim anderhalve meter uit de Oosterschelde opgevist. Er is nog nooit zo’n lange zeevis met een hengel gevangen. Bogaard was op zeebaars aan het vissen, toen hij opeens de twintig kilo zware ruwe haai naar boven takelde. De vis van 1,61 meter is een record in Nederland. Het oude record stond al sinds 1976 op naam van Bert Verkuil met 1,37 meter. Foto’s van de Peet en zijn voor mensen ongevaarlijke haai, kun je zien bij Omroep Brabant.

De telefoon van zwerver Peter is vorige week gestolen. Drama natuurlijk. Peter twitterde voor de organisatie Straatvogels over zijn leven als dakloze. Binnen amper een maand stuurde Peter achthonderd berichten het internet op. De Straatvogels vertellen bij AT5 dat het twitteren belangrijk is voor Peter. 'In korte tijd is het voor hem een belangrijke manier geworden om contacten te maken, te houden en zich zelf te laten zien' Gelukkig viel op Peters account gisteren te lezen dat hij inmiddels een nieuwe telefoon heeft en er beter op gaat letten:


De Oosterhoutse journaliste Lia van Bekhoven werkt al jaren in Londen. Voor haar zijn het dus drukke tijden, met de Olympische Spelen en zo. Het Brabants Dagblad schrijft dat Van Bekhoven om de twee maanden meestal even terug naar Oosterhout komt om haar familie te bezoeken en het Brabantse gevoel weer terug te krijgen. Dat zit er de komende weken dus niet in.

Woensdag landde het grootste vliegtuig van de wereld voor het eerst op Schiphol. Duizenden vliegtuigspotters stonden de Airbus 380 op te wachten bij de Polderbaan. De dames en heren spotters hebben het vliegtuig alleen niet gezien. Het toestel landde op de Zwanenburgbaan en die konden ze vanaf waar ze met z'n alleen stonden, niet zien. Gertjan Staphorst was volgens het Noordhollands Dagblad not amused: “Dit is echt ontzettend balen. Je wil het ding voor je neus zien, niet een paar kilometer verderop.  

De Stentor is een van haar bezorgers kwijt geraakt. De 17-jarige Hayley Eijsvogel uit Deventer raakte volgens de krant haar halve duim kwijt bij een ongeluk en kan geen kranten meer rondbrengen. Hayley bezorgde het dagblad al sinds 2009 om onderdak voor haar merrie Tjacoba te kunnen bekostigen. "Er is geen makkelijker manier om geld te verdienen dan met een krantenwijk. Je loopt een uurtje de krant en hebt dan de hele dag voor jezelf" vertelt ze aan de krant. Het noodlot sloeg alleen toe, toen Tjacoba vorige week uitgeladen moest worden. Een touw klemde de duim van Haylay zo strak af, tot de vinger alleen nog aan een pees hing.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app