Regio

Overzicht

09.08.2012 . 14.52

Donderdag Polderdag

Elke donderdag neemt WTF.nl je mee de regio in. Voorbij de Randstad, voorbij de files en terug naar fluitende vogels, mist over de landerijen en buren die je opa nog kennen van vroeger. Klein nieuws dat een groter platform verdient. Deze week landen we onder andere in Milwolde, Tholen, Den Bosch en Zaandam

De politie van Utrecht is op zoek naar een groep schapendieven. De boeventuig heeft maandag en dinsdag zeker 30 lammetjes gestolen uit een weiland langs de Lek. De lap grond is omheind met zogenaamd schapenhaas, maar dat hield de dieven niet tegen. De lammetjes zijn zo’n 125 euro per stuk waard en zijn gefokt voor de slacht. De politie weet verder nog te melden dat de dieren met motorvoertuigen vervoerd zijn. Als je een tip hebt, kun je bellen met 0900-8844.

Wessel van Hunnik, de havenmeester van Tholen, luidt maandag de noodklok bij Omroep Zeeland: watersporters zijn niet meer opgewassen tegen de enorme hoeveelheden fonteinkruid.Nog meer nieuws van het schapenfront: in Den Bosch heeft een rottweiler zondag vier schapen gedood en er vijf verwond. Van de gewonde schapen heeft een dierenarts er volgens het Brabants Dagblad eentje in moeten laten slapen. Agenten hebben de hond dezelfde dag nog in beslag genomen. De eigenaar kreeg een proces-verbaal aan zijn broek. Justitie weet nog niet wat ze met de rottweiler gaan doen.

Marjan Reedijk uit Zaandam had dinsdag een slechte dag. Ze liet zich namelijk een pannenset aansmeren voor 100 euro. De verkoper had haar wijs gemaakt dat het set normaal 1400 euro moest kosten. Reedijk was dinsdag dakdragers op haar auto aan het zetten, toen een andere automobilist haar aansprak. “De man begon een sociaal praatje. Hij vertelde dat hij op een beurs had gestaan. Dat hij zo wel een pannen- als messenset overhad. Hij wilde de sets wel verkopen, anders moest hij ze toch maar teruggeven aan zijn baas. Van de opbrengst kon hij onderweg zijn benzine en eten betalen”, vertelt ze bij het Noordhollands Dagblad. Het pannenset bleek te rammelen aan alle kanten. “Ik heb 's avonds op internet gekeken. Het zijn geen goede pannen, het is gewoon een miskoop.”

Arnold Lassche, projectleider Waterschap Velt en Vecht, is blij met de nieuwe meander bij Junne. Hij vertelt dat ook de vogelaars erg in hun nopjes zijn met de extra geul. De Stentor was erbij:
 

In Milwolde hebben ze met Anita Wobbes sinds kort een gediplomeerd preparateur. Wobbes is daarnaast ook dierenarts-assistente. Het Roder Journaal concludeert dat het een niet direct voor de hand liggende combinatie is. De 25-jarige Wobbes legt uit waar haar interesse vandaan komt. “Het is aangevangen met een sperwer die mijn vader liet opzetten. Nadat de sperwer na de preparatie thuiskwam vond ik dat heel mooi, het boeide mij enorm en besloot daarop eigenlijk dat ook te willen kunnen. De dieren middels de preparatie hun prachtige natuurlijke schoonheid terug te kunnen geven, dat leek me heel mooi en interessant om te doen. Ik heb me daarop aangemeld voor de tweejarige opleiding voor Preparateur dat in Schaarsbergen plaatsvond.” Ze waar daar de een na jongste vrouwelijke deelnemer. “Iedereen hielp elkaar om de best wel pittige opleiding te doen en met succes af te kunnen sluiten.” In de toekomst wil ze het opzetten van dieren combineren met haar werk als dierenarts-assistente. Omdat ze nog weinig ervaring heeft zal Pim Lollinga uit Westernieland haar in eerste instantie helpen en begeleiden.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app