Onderdak

Niet meer welkom

10.08.2012 . 18.23

Boze zwerver wil bom op politie

Zwervers kunnen behoorlijk vervelend zijn en dat vindt de politie ook. Daarom heeft de politie in Breda een 32-jarige dakloze man, afkomstig uit Estland, de toegang tot het politiebureau ontzegd. Een heel jaar lang.

De arme man viel de mannen in blauw pak constant lastig met het verzoek hem te helpen zoeken naar onderdak. Vanwege zijn gedrag werd hij al eerder geweigerd bij de daklozenopvang. Daarom zocht hij zijn heil de afgelopen week keer op keer bij het baliepersoneel op het politiebureau.

De vreemdelingenpolitie, die vanwege een procedure die nog tegen hem loopt geen actie tegen de man kan ondernemen, wees de Estlander erop dat het zijn eigen verantwoordelijkheid is om huisvesting te vinden. Dat bleek echter aan dovemans oren gericht. Afgelopen donderdag was al het geduld van de Estlander op en dreigde hij terug te komen met een bom in zijn tas. Nu is hij een jaar lang niet meer welkom bij de politie. Behalve als de zwerver voor andere zaken wordt opgepakt, wat ongetwijfeld gaat gebeuren.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app