Groene stroom

Zwart geld

21.08.2012 . 11.13

Dagobert fraudeert voor 8,6 miljoen

Dagobert Duck verzet zich al decennia lang tegen inbraakpogingen van de Zware Jongens, maar zelf is hij ook een schurk sinds zijn samenwerking met Boris Boef. Dagobert Duck en Boris Boef hebben namelijk wel 8,6 miljoen euro losgepeuterd van nietsvermoedende natuurliefhebbers.

Achter deze namen schuilen John Appeldoorn en Michiel Rexwinkel, lezen we vandaag in de Telegraaf. Deze ex-directeuren van het 'groene' energiebedrijf Greenchoice hebben miljoenen euro's achterover gedrukt door veel klanten te laat een eindafrekening te sturen, of zelfs helemaal niet.

Het selecteren van deze klanten deden de boefjes met een speciaal voor deze fraude ontwikkeld computersysteem: uitgerekend de klanten die waren overgestapt naar een andere energiemaatschappij en nog een deel van hun voorschot tegoed hadden van Greenchoice, kregen geen eindafrekening toegestuurd. Alleen oplettende klanten die hier zelf werk van maakten, kregen hun geld weer terug.

Grappig detail is dat Greenchoice een knuffelbeer was van de linkse politiek omdat je voor vrijwel dezelfde prijs groene energie kon krijgen in plaats van "foute" energie. Ook gingen de bestuurders er prat op ruim onder de 100.000 euro per jaar te verdienen. Nogal schijnheilig dus. 

De fraudeurs zijn onlangs veroordeeld en Greenchoice heeft inmiddels een nieuw bestuur. Of de grootaandeelhouders ook moeten vertrekken, is nog niet duidelijk. Dat zijn Appeldoorn en Rexwinkel namelijk nog steeds, laatstgenoemde via zijn partner: GroenLinks-politica Judith Bokhove. Kortom, niets is wat het lijkt...

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app