BOM

koelbloedig

24.08.2012 . 17.22

Boekhouder ontmantelt drie bommen

John Steeg is boekhouder, maar blijkt ook een talent te hebben voor het ontmantelen van bommen. Op zijn werk bij autobandenhandel Joop Arts in Oss, werden donderdag drie explosieven gevonden. Steeg ontmantelde de bommen zonder dat hij wist wat het waren en zonder opgeblazen te worden.

Aan Omroep Brabant vertelt John: “Onze Poolse medewerker legde het eerste pakketje op mijn bureau. Ik heb toen geen moment gedacht aan een explosief en we hebben het gedemonteerd.” De medewerker bleef de pakketjes uit velgen van Engelse legerbanden plukken en John bleef de pakketjes ontmantelen.

Na het derde pakketje voelde John nattigheid en belde hij het Engelse leger, die adviseerden hem zo snel mogelijk de politie te bellen. En dat deed hij: “Ik zei: ‘Hallo, met John Steeg uit Oss. Ik denk wat wij een bom in huis hebben. En als het een bom is, dan hebben we er misschien wel drie. Neem dit alsjeblieft wel serieus.’ Het bleef toen even stil aan de andere kant van de lijn.”

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam de bommen ontmantelen en John is gewoon op de fiets naar huis gegaan. Op tv zag hij later dat de hele heisa nog uren had geduurd en dat het echt ernstig was. Achteraf realiseert hij zich dat ‘ie beter van de spullen af had kunnen blijven.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app