Druk

Inbrekers

03.09.2012 . 13.01

Weekendje domme dieven

Inbreken getuigt al niet van hoge intelligentie, maar de inbrekers van afgelopen weekend vallen wel heel erg in de categorie ‘een beetje dom’.

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 60-jarige man uit Delfzijl aangehouden die had ingebroken in een muziekwinkel in Assen. Agenten waren naar de winkel gegaan, omdat het inbraakalarm was afgegaan. Ter plaatse troffen zij de inbreker aan, die rustig een riedeltje piano aan het spelen was.

In het Gelderse Buurmalsen heeft een dief zich eerst netjes voorgesteld, voordat hij zondag gereedschap uit een garage ging stelen. De dief belde aan en vroeg of hij bouwafval mee mocht nemen. Toen de bewoners later in de garage gingen kijken, bleek er gereedschap te missen. Toen de eigenaar van het materiaal naar het adres ging dat bij de genoemde naam hoorde, zag hij daar zijn eigendommen terug.

Zaterdagavond was een drukke avond voor inbrekend Nederland. Volgens De Stentor werden drie mannen uit Ede op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in Harderwijk. Na een korte achtervolging te voet werden zij aangehouden. Twee van hen hadden zich op het dak van een garage verstopt.

In het Zeeuwse Bruinisse zijn drie inbrekers overlopen door een thuiskomende bewoner en in Middelburg waren dieven te stom om iets mee te nemen. Volgens De Stentor werden in het huis kasten en lades doorzocht, maar hebben de inbrekers niets gepikt.

Nog iets meer oefenen, jongens.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app