Misdadig

Nieuwe Revu-columns

04.09.2012 . 18.08

Willem Holleeder kan niet spellen

Nieuwe Revu gaat deze week los met de omstreden nieuwe columnist. Waar de bladenmakers uit Hoofddorp de laatste jaren bekende koppen als Rutger Castricum en Carice van Houten een podium gaven, zoeken ze het nu in de (ex-)criminele hoek. 

Hoofdredacteur Erik Noomen vertelt dinsdag trots over de samenwerking met 'De Neus'.

"Mocht iemand zich hebben afgevraagd of Willem Holleeder zelf zijn columns schrijft, dan zal die twijfel direct zijn weggenomen na deze eerste column. Ik heb geregeld werkbesprekingen met onze nieuwe columnist en ik kan nog wel eens een grammaticaal foutje corrigeren.''

Een aanpassing duldt de Heinekenontvoerder niet. ''Toen ik iets probeerde te veranderen, werd al snel duidelijk dat Holleeder heel duidelijk voor ogen heeft hoe hij iets wil vertellen. Het moet zíjn stem zijn, en inmenging is uit den boze. Bij Willem Holleeder respecteer je zo’n eigengereidheid natuurlijk wat makkelijker dan bij andere freelancers.”

Zijn column is de eerste in een reeks van 26. Als Nieuwe Revu hiermee de zilvervloot binnenhaalt, dan wordt de samenwerking verlengd tot 52 edities. Als Willem tussentijds toch weer in de bak belandt, trekt Noomen de stekker er uit.

Noomen benadrukt dat een voorwaarde voor de samenwerking is dat Holleeder een vrij man is. "Anders kan hij niet verslag doen van de avonturen die hij meemaakt als nieuwe BN’er.'' Die tijd is natuurlijk wel voorbij, nu Willem zingt, tassen naar de politie brengt en met Najib op de foto wil.

Woensdag 5 september ligt de Nieuwe Revu in de winkels.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app