Plan

Amsterdam

06.09.2012 . 09.55

VVD sloopt drugsgebruikers

Het moet maar eens klaar zijn met dat drugsgebruik op festivals in Amsterdam. VVD-raadslid Daniel van der Ree wil undercoveragenten in gaan zetten om harddrugsgebruikers op te sporen.

In Metro vertelt Van der Ree dat het huidige beleid niet genoeg is. “Op papier geldt er een zero-tolerance-beleid waarbij harddrugsgebruik op festivals bestreden wordt, maar in de praktijk valt dat vies tegen. Steeds meer bezoekers komen met harddrugs binnen.”

De gebruikers worden wat hem betreft meteen naar huis gestuurd. “Wie drugs gebruikt, gaat meteen van het veld af.” Sta je dan: lekker trippen op het parkeerterrein.

Volgens Van der Ree moeten de organisatoren opdraaien voor alle extra kosten. “Zij zijn ondernemers, maar moeten ook verantwoordelijkheid nemen voor de gezondheid van hun klanten.”

Peter van der Meulen van Valtifest snapt volgens de krant niks van het voorstel. “De politie heeft zich sinds vorig jaar van de festivals teruggetrokken. Wij huren daarom extra veel security in die de bezoekers op drugs controleren. Dat kost ons al extra geld. Ons publiek is geen drugspubliek. Toch nemen we onze verantwoordelijkheid. Ik snap dit plan van de VVD daarom niet zo goed.”

Van der Ree gaat het idee binnenkort voorleggen aan de Amsterdamse burgemeester Van der Laan.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app