Regio

Overzicht

06.09.2012 . 16.04

Donderdag Polderdag

Elke donderdag neemt WTF.nl je mee de regio in. Voorbij de Randstad, voorbij de files en terug naar fluitende vogels, mist over de landerijen en buren die je opa nog kennen van vroeger. Klein nieuws dat een groter platform verdient. Deze week landen we onder andere in Emmer-Compascuum, Driewegen, Uden en Heerlen.

In Uden is nog maar plaats voor één sekshuis. De gemeente trekt een van de twee vergunningen in, al kan in januari alsnog besloten worden tot een tweede seksinrichting in de Brabantse plaats. Volgens het Brabants Dagblad stond de gemeente sinds 2000 twee sekshuizen toe, maar sinds een van de clubs veranderd is in een restaurant, was er sowieso nog maar eentje over.

Jan Jansen en Richard Hoeve fokken in Vaassen wolvarkens. De Stentor ging een kijkje nemen.Limburgse jongeren neuken een slag in de rondte. De GGD luidt daarom de noodklok. De Limburgers beginnen eerder aan seks, doen het vaker onveilig en raken veel meer zwanger dan jongeren in andere delen van Nederland. “Er wordt vaak gedacht dat het er in Limburg allemaal wat braver aan toe gaat. Maar dat is absoluut een misvatting”, vertelt GGD-arts Anne-Marie Niekamp bij Dagblad De Limburger. Niekamp heeft geen sluitende theorie waar het aan kan liggen. Ze vermoedt wel dat het iets te maken kan hebben met het lage opleidingsniveau en de zwakke economie van de provincie.

In Heerlen is woensdagnacht een bankstel van 11.000 euro gestolen. Volgens de politie waren de dieven minstens met z’n vieren. Het gaat namelijk om een joekel van een bank. Volgens L1 hebben de dieven waarschijnlijk een vrachtwagen gebruikt. Wie er nu op de bank zit is niet bekend.

In het Zeeuwse Driewegen werden dit weekend twee in verre staat van ontbinding verkerende schapen gevonden. De PZC was er als de kippen bij om Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren om een reactie te vragen.

Een man uit Emmer-Compascuum is veroordeeld tot 180 euro boete en een schadevergoeding van 250 euro omdat hij een wildplasser heeft neergehoekt. De 27-jarige man logeerde volgens RTV Drenthe vorig jaar bij zijn vader, toen hij een paar jongeren in de tuin zag plassen. Door het dolle heen, rende hij naar buiten en viel de groep aan. Naar eigen zeggen omdat hij de groep van tien bedreigend vond. De jongens kwamen van een jeugdhonk in de buurt dat al langer overlast veroorzaakt. "We zijn dat gezeik meer dan zat”, vertelde de man tegen de rechter.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app