Regio

Donderdag Polderdag

13.09.2012 . 15.41

Stagiairs jatten van de baas

Elke donderdag neemt WTF.nl je mee de regio in. Voorbij de Randstad, voorbij de files en terug naar fluitende vogels, mist over de landerijen en buren die je opa nog kennen van vroeger. Klein nieuws dat een groter platform verdient. Deze week landen we onder andere in Oude Pekela, Clinge, Laren en Appingedam.

In Oude Pekela en Winschoten zijn twee stagiairs betrapt op diefstal. Het duo liep stage bij een schoenenzaak en ging iets te handig om met de boekhouding. Volgens het Pekelder Streekblad hadden ze terugboekingen verwerkt, zonder dat er klanten aan te pas kwamen. Ze ‘verdienden’ daar 1000 euro mee, wat op ging aan feesten, drank en sigaretten. Het tweetal heeft de diefstal toegegeven en is per direct ontslagen. Ze krijgen een boete van 150 euro. Flinke kater dus.

In Laren was het tijd voor de kermis. Het videoteam van De Stentor stond te popelen om een sfeerimpressie te maken:Een vrouw uit Delfzijl heeft dinsdag in Appingedam geprobeerd een supermarkt leeg te roven. De winkel is uitgerust met een systeem dat je zelf de boodschappen moet scannen voor het afrekenen. Volgens Dagblad van het Noorden probeerde de vrouw voor een volle boodschappenwagen zeven euro en een cent af te rekenen. Toen ze er bij een controle uit de rij gehaald werd, bleek dat ze voor 172 euro aan spullen had. We gaan er voor het gemak van uit dat ze is aangehouden.

De bossen in het Zeeuwse Clinge hebben er een speelgedeelte bij. De gemeente had het idee al langer, maar was er nu geld voor. De PZC was bij de feestelijke opening:Zondagmorgen zijn er in Breda 21 mannen uit Waspik opgepakt. De heren hadden een vrijgezellenfeest en gingen volgens de politie helemaal los. Toen de groep uit een kroeg werd gezet, gingen ze buiten vrolijk verder met het lastig vallen van mensen. De politie greep in en pakte ze alle 21 op. Omdat sommigen zich flink verzetten, was er volgens Brabants Dagblad zelfs pepperspray nodig. Een van de agenten brak zelfs zijn been.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app