Geen spijt

Waxinelichthouder

13.09.2012 . 17.16

'Een tomaat was beter geweest'

Erwin Lensink gooide twee jaar geleden een waxinelichthouder naar koningin Beatrix en heeft daar nog steeds geen spijt van, zegt hij nu. Al had hij achteraf gezien misschien beter een tomaat kunnen gebruiken.

Lensink heeft anderhalf jaar vastgezeten nadat hij op Prinsjesdag in 2010 een waxinelichthouder naar de Gouden Koets gooide. "Belediging van het staatshoofd en de troonopvolgers zijn politieke delicten en ik wist dat ik in de gevangenis zou worden vastgezet. Ik wilde een proces uitlokken", legt hij uit aan Omroep West. De celstraf was het hem dus waard.

Rebelse Erwin wilde met zijn daad aandacht vragen voor de manier waarop justitie hem had behandeld na de dood van zijn moeder. Ook wilde hij dat er gekeken zou worden of Beatrix wel rechtmatig op de troon zit. Aandacht heeft hij zeker gekregen, maar Bea is twee jaar later nog gewoon koningin.

Het enige waar Erwin achteraf gezien misschien toch wel spijt van heeft, is zijn projectielkeuze. "Het voorwerp moest niet opvallen en de zwaarte was in mijn voordeel. Voor de rest wil ik dat de waarheid aan het licht komt. In principe was een sinaasappel of een tomaat beter geweest."

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app