HAHA

Consent in skybox

17.09.2012 . 15.41

Onderwijsstichting lult maar wat

De Twentse onderwijsstichting Consent huurt voor 45.000 euro een skybox in het stadion van FC Twente. Volgens de stichting helpt de skybox om de kosten naar beneden te brengen. HAHA.

De stichting kan de skybox gratis gebruiken voor vergaderingen, terwijl anders ruimte gehuurd moet worden. Wij weten niet hoe drukbezocht de vergaderingen van Consent zijn, maar voor 45.000 euro per jaar moet je ook wel ergens een klaslokaal, broodjes kaas en koffie of thee kunnen krijgen.

Daar komt nog eens bij, dat het gebouw wat volgens Google Maps op de plek van Consents adres staat, best groot genoeg lijkt om een flinke vergadering te houden:

kimpeta

Volgens Tubantia was Laurens van Lier, fractievoorzitter van de PvdA in de Enschedese gemeenteraad, de eerste die aan de noodklok begon te rammelen. Hij kreeg een mail onder ogen waarin Consent vrijwilligers probeerde te werven om de skybox schoon te maken.

Van Lier meldt verder op zijn Twitterpagina dat het bestuurskantoor van Consent een tekort heeft van een half miljoen euro en moet bezuinigen op docenten en conciërges. Die skybox kon er dus best vanaf.

De stichting schermt op haar eigen site met teksten als: 

Het bestuur van Consent stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het onderwijs en zorgt, waar nodig, voor ondersteuning. Voor u een prettige gedachte, dat er de zekerheid is van een grote betrouwbare organisatie die toeziet op de kwaliteit van het onderwijs en daarnaast het eigen karakter van de school, dat ze ook zelf uitdraagt. 

Wij willen graag voorstellen dat Consent het geld steekt in nuttige zaken zoals het behouden van docenten. FC Twente wordt toch wel kampioen.

Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem (PvdA) vindt het ook maar onzin en heeft aan demissionair minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs om opheldering gevraagd.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app