Te negatief

Dure vergaderzaal

18.09.2012 . 11.26

Consent vindt skybox vies woord

Stel: Je hebt als stichting een half miljoen schuld, maar wil wel een beetje op stand vergaderen. Wat doe je dan? Onderwijsstichting Consent besloot voor 45.000 euro een skybox te huren, maar ze noemen het niet zo, want dat ligt niet zo lekker. “Wij gebruiken het woord skybox zelf niet, want het heeft een negatieve associatie”, zegt Consent-bestuurder Marcel Poppink in de Volkskrant.

Liever spreekt Poppink van “een platform dat ons makkelijker bij elkaar brengt”. Handig als je 33 scholen aanstuurt en een begrotingstekort van een half miljoen moet wegmoffelen. Het ontslaan van docenten en ander ondersteunend personeel gaat nou eenmaal makkelijker onder het genot van een biertje, een bitterbal en een thuiswedstrijd van FC Twente.

Consent ligt in de Enschedese gemeenteraad onder vuur om hun luxe vergaderzaal, maar dat vindt Poppink volledig onterecht. Aan de krant vertelt hij dat de huur van de skybox slechts een fractie van de begroting is. De samenwerking met de voetbalclub is volgens hem ook de ultieme poging om kinderen te ‘inspireren en stimuleren’. Als ze goed presteren op school mogen ze namelijk met het bestuur een wedstrijdje kijken.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app