Urbanathlon

Flauw excuus

18.09.2012 . 19.06

Deelnemers kunnen fluiten naar geld

Gedupeerde deelnemers aan het fiasco Urbanathlon kunnen fluiten naar hun inschrijfgeld. De ontevreden sporters hadden meer dan 200 handtekeningen verzameld om hun geld terug te krijgen van Men's Health, maar de organisatie houdt de 54 euro per deelnemer lekker in z'n zak.

Volgens organisator Jan Peter Janssen hebben de deelnemers geen recht op hun centen, omdat in de algemene voorwaarden nergens stond welk parcours er precies zou worden gelopen.

Wel laat Janssen aan AT5 weten dat ontevreden atleten hun rugnummer kunnen opsturen en er een 'compensatie zal worden geregeld'. Waarom de deelnemers niet gewoon hun geld terug kunnen krijgen, is niet bekend.

De Urbanathlon had deelnemers maandenlang lekker gemaakt met reclames en de belofte van een epische race. Maar toen de renners in de startvakken stonden, bleek het beloofde parcours helemaal niet klaar te zijn voor zoveel deelnemers. Ze kregen ter plekke te horen dat de race zou worden ingekrompen en voelden zich bekocht.

De organisatie zegt dat ze 'ten onder zijn gegaan aan hun eigen populariteit'. Wat een charmante manier om te zeggen dat je de boel totaal verpest hebt.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app