Tuchtzaak

Orde van Advocaten

18.09.2012 . 20.06

'Bram moet terug naar school'

Bram Moszkowicz zou zomaar 'ns voor een jaar geschorst kunnen worden. Zijn vele gewinkel in de P.C. Hooftstraat is in zijn boekhouding nergens terug te vinden. Volgens deken Kemper van de orde van advocaten is het maar de vraag of Moszkowicz geschikt is om z'n vak uit te oefenen.

Het is voor Bram te hopen dat hij met een goede verklaring voor zijn slordige boekhouding komt, want als de Raad van Discipline hem niet gelooft, kan hij voor een jaar geschorst worden.

Deken Kemper stelt daarnaast een proeftijd van twee jaar voor, waarin Bram zijn ontbrekende jaarrekeningen uit 2010 en 2011 op orde moet krijgen.

Dat is nog niet alles, meldt RTL Boulevard. De glamouradvocaat zou ook terug de schoolbanken in moeten. Als het aan Kemper ligt, moet Bram 30 opleidingspunten halen, zodat zijn kennis van het recht weer up-to-date is.

Volgens Kemper is er een beeld ontstaan van een advocaat die lak heeft aan de regels aan zijn cliënten en daar de deken verre van blij mee. 

Moszkowicz zelf houdt zich voor zijn doen verdacht stil en was vandaag niet bij de tuchtzaak aanwezig. Hij heeft wel een verklaring voor de grote hoeveelheden contant geld die in zijn praktijk de ronde doen: zijn cliënten betalen hem vaak contant. Da's reuze gebruikelijk in de advocatuur, zegt 'ie.

Contante betalingen zijn inderdaad niet tegen de regels,  maar volgens de orde van advocaten waren de bedragen zo groot, dat krullenbol Bram ze had moeten melden. Wordt vervolgd.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app