Facebookparty

Gemeente Haren

20.09.2012 . 16.56

Project X-feest in de maak

De gemeente Haren denkt er over na de bezoekers die vrijdag van plan zijn af te reizen naar het dorp voor het bezoeken van het vermeende Project X-feest een alternatief aan te bieden. Dat meldde een woordvoerster van de gemeente donderdag.

Dinsdag kondigde de gemeente al een noodverordening af. De woordvoerster sluit niet uit dat de gemeente zelf een feest gaat organiseren om ongeregeldheden te voorkomen. Wel benadrukt ze dat er nog geen concrete plannen zijn, maar dat dit een optie is die wordt overwogen.

Burgemeester Rob Bats zei dinsdag nog dat er geen feest plaats zou vinden en iedereen terug wordt gestuurd.

Daar lijkt hij nu op terug te komen. Donderdagmiddag hadden op Facebook ruim 23.000 mensen aangegeven vrijdag af te reizen naar Haren. 170.000 mensen zijn uitgenodigd. Een 15-jarig meisje uit dit dorp had via Facebook vrienden en familie uitgenodigd voor een feestje, maar was vergeten aan te geven dat het om een privéfeestje ging.

Dj Sascha Visser twittert dat hij vrijdag op gaat treden in Haren.

Het meisje zal vrijdag zelf niet thuis zijn. Waar ze dan we uithangt, houdt de politie stil.

Buurtagenten uit het dorp hebben ondertussen een bezoek gebracht aan de middelbare scholen in Haren met de oproep aan leerlingen vrijdag thuis te blijven. De school waarop het meisje zit, besteedt zo weinig mogelijk aandacht aan de zaak. ''We willen haar een zo rustig mogelijke plek blijven bieden”, aldus een woordvoerder. Hij zegt dat het feest wel erg leeft op school.

De impact op het gezin is groot, zegt de woordvoerster van de gemeente. Veel inwoners van het dorp maken zich zorgen over wat hen vrijdag te wachten staat. De gemeente Haren wordt dan ook overspoeld met telefoontjes.

De politie laat weten 24 uur per dag social media in de gaten te houden, om toch tot een mogelijke inschatting te komen. Hoeveel agenten er achter de hand worden gehouden, wil de politie niet kwijt. ''Alle acties zijn er nu op gericht te voorkomen dat het uit de hand loopt.’’

Enkele cafés in Groningen springen handig in op de zaak en kondigen voor vrijdagavond een afterparty aan. Op internet zijn al t-shirts te koop met de tekst 'Project X Haren', waarmee verwezen wordt naar de film waarin een verjaardagsfeest escaleert.

Zelfs Adolf Hitler bemoeit zich er mee.

 En ook deze internetberoemdheid pakt het volgende vliegtuig.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app