Facebookfeest

Gemeente cancelt

21.09.2012 . 08.21

Project X: Invasie in Haren?

Attentie, attentie: de ‘Sweet Sixteen-party’ in Haren is afgelast. Tenminste, dat zegt de Burgemeester van het Groningse dorpje. De 25.500 Facebookers die een feestje in zijn gemeente willen vieren, niet welkom zijn. De deelnemers aan Project X Haren lijken zich daar niet door te laten tegenhouden. WTF.nl is er vrijdagavond bij.

Een lief meisje uit Haren wordt vandaag 16 en om dat te vieren had ze haar vriendjes en vriendinnetjes uitgenodigd om op haar feestje te komen. Ze was alleen vergeten te melden dat het een privéfeestje betrof en voor ze het wist hadden duizenden mensen zich aangemeld om langs te komen.

Haar ouders stuurden een wanhopige brief naar de regionale krant waarin ze aangaven dat zoveel mensen echt niet welkom waren, maar die maakte geen indruk. Donderdagmiddag hadden 25.500 mensen aangegeven dat ze naar het feestje zouden gaan. Burgemeester Rob Bats overwoog eerst nog even een ander feestje te organiseren, maar heeft dat plan laten gaan omdat hij de veiligheid niet kan garanderen.

De burgemeester heeft liever dat de feestgangers helemaal niet komen, maar als ze toch komen opdraven heeft hij een noodplan klaarliggen: “Een eventuele bezoekersstroom zal door de politie naar een andere locatie worden begeleid.'' En op die andere locatie is dus ook geen feestje. Suf.
De politie liet op websites al weten ongeregeldheden in de kiem te zullen smoren.

Of de feestbeesten zich door de burgemeester laten tegenhouden is nog maar de vraag, de wandelroutes liggen al dagen klaar. Wij zijn benieuwd wat er gaat gebeuren en daarom zal er vanavond een drone – een vliegtuigje met een camera - boven Haren vliegen. Via WTF.nl kan je live volgen wat er in het dorpje gebeurt. Zodra de live-stream te zien is, laten we dat weten.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app