Feestje

De shit is aan

21.09.2012 . 15.33

LIVESTREAM: #Haren #ProjectX

Jongen, niemand weet of de shit aan is of niet in Haren. Waarschijnlijk wel, maar niemand weet het zeker en Twitter raakt langzaam overbelast. Is er feest? Waar is het feest? Alternatieve routes, straatnaambordjes die ontbreken of gaan ze met z'n allen een voetbalveld slopen? Alles wat wij weten is dat de livestream om 16:00 les internets opgeslingerd wordt. En die bekijk je hier onder.

Ondertussen klapt volgens RTV Noord de ME erop. Er is nog steeds niemand die weet hoeveel mensen er zijn op het partijtje. We weten wel dat de mensen die er zijn, flessen naar de politie gooien. Tssssk.Een bewoner bewapend met een hockeystick snapt er niks van volgens de lokale zender en vraagt zich af waarom er zo weinig politie en ME op de been is. "Je weet als gemeente dat deze groep eraan komt, en dan kom je met dit...."

Volgens burgemeester Rob Bats is het op het moment "niet leuk in Haren". NU.nl schrijft dat er lantaarnpalen en verkeersborden zijn vernield en er met rookbommen wordt gegooid.

Een uitgebreid fotoverslag zie je hier.

RTL meldt dat het een cha-os is. "Volgens ooggetuigen is het een complete chaos in de wijk. Auto's zijn gesloopt, schuren in tuinen van bewoners werden opengebroken en er is met dranghekken gegooid." staat er op het blog van de omroep. 

Er is inmiddels een aanhouding verricht, maar de politie verwacht dat dat er nog wel eens meer kunnen worden.

Een verslaggever van NRC is door een of meerdere feestgangers met een bierfles bewerkt.


Meerdere nieuwssites schrijven dat de sfeer rond 20:00 omsloeg. De politie heeft geprobeerd om relschoppers uit de menigte te krijgen. Er moest traangas ingezet worden om de grote groep mensen uiteen te drijven. Verschillende auto's zijn vernield en via Twitter druppelen berichten binnen dat een supermarkt geplunderd is.

Op het sociale netwerk zingt ook een gerucht rond, dat er een dode is gevallen. Dat kan volgens RTV Noord niet bevestigd worden.

Het is niet bekend of deze ME'ers nog met hun bus uit de modder zijn gekomen.

Dumpert heeft een half uur van de livestream van RTV Noord op de site gekwakt. De verslaggever doet dappere poging om de dronken jeugd interessante dingen te laten zeggen.De livestream zelf is inmiddels aardig kapot:Live stream videos at Ustream

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app