1 miljoen

Project X

22.09.2012 . 19.26

Dronken tuig mag gaan dokken

Terwijl al het tuig, dat afgelopen vrijdag was afgereisd naar Haren voor een ouderwets potje rellen tijdens Project X, zijn roes nog ligt uit te slapen in bed of in de cel, was het Verbond van Verzekeraars vanochtend al vroeg op de been om de schade te berekenen. Schatting? Een tot enkele miljoenen euro’s. Chapeau, dronken hooligans.

Het Verbond van Verzekeraars raadt gedupeerde inwoners en ondernemers aan contact op te nemen met hun verzekeraar. Het verbond sluit zich aan bij de aankondiging van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) dat de daders moeten opdraaien voor de schade. En terecht.

Verzekeraars zullen er daarom alles aan doen om de schade die ze vergoeden, in rekening te brengen bij de veroorzakers van de schade. “Ook wat ons betreft geldt: de vervuiler betaalt, niet de samenleving. Dat betekent in dit geval dat de vandalen moeten opdraaien voor de verzekerde schade in Haren en niet de polishouders”, stelde algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars.

Tijdens de ongeregeldheden in Haren sneuvelden veel winkelruiten, werd er geplunderd, werden vernielingen aangericht bij villa's en gingen ook wat auto's in vlammen op. ‘Gelukkig’ hebben we de foto’s nog.
 

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app