21 filmpjes

Daders straks online

23.09.2012 . 20.14

Meer dan 200 tips over Project X

Haren is tijdens Project X onder de voet gelopen en leegeplunderd en de politie laat het er niet bij zitten. Er is een team van 25 rechercheurs op de zaak gezet, die door 2 gigabyte aan beeldmateriaal heen spitten.

De politie heeft al meer dan 200 tips binnengekregen over het uit de hand gelopen Facebookevenement. Ook zijn er dus beelden, 21 filmpjes in totaal, die nu door de rechercheurs worden bekeken in de hoop dat ze de hooligans herkennen.

Na het uit de hand gelopen feest heeft de politie in Haren 25 aangiften ontvangen. In totaal zijn er 36 mensen aangehouden en slechts twee daders hebben zich vrijwillig gemeld. De schade loopt tot in de miljoenen en daar gaan de daders voor opdraaien, vindt de politie.

Daders worden opgeroepen zich bij de politie te melden, nu het nog kan. ''Anders kunnen ze van hun bed worden gelicht of hebben ze kans dat ze zichzelf terugzien op beelden in de media of op internet", aldus de woordvoerder.

Ondanks het feit dat Project X totaal uit de hand is gelopen, zijn er mensen die zulke chaos wel zien zitten in hun eigen woonplaats. Een 15-jarige jongen uit Uden werd aangehouden nadat hij op Twitter zou hebben opgeroepen tot een Project X-achtig feest.

Ook werden in Schiedam twee jongeren opgepakt die graag een feestje wilden bouwen bij het metrostation Vijfsluizen. Een tweede Project X werd het niet: maar dertig mensen kwamen opdagen en vijf daarvan werden gearresteerd.

De eerste schuldige hoofden uit Haren staan trouwens al lekker online. Geniet nog even van je gratis blikje soep, want binnenkort zit je in Haren op het politiebureau.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app