Project X

Feelgood variant

24.09.2012 . 09.39

Haren was eigenlijk heel gezellig

Stappen TV was vrijdag ook in Haren voor Project X. Wat een boel gezelligheid moest worden, ontaardde in een flinke slooppartij. Een feestje uit de hel dus. In de video van Stappen TV is daar alleen niet zoveel van te merken. Nou ja, op het eind een beetje. De verslaggever meldt aan het einde tussen neus en lippen door, dat het langzaam uit de hand loopt en de ME de boel aan het opvegen is....

De politie heeft al meer dan 200 tips binnengekregen over het uit de hand gelopen Facebookevenement. Ook zijn er dus beelden, 21 filmpjes in totaal, die nu door de rechercheurs worden bekeken in de hoop dat ze de hooligans herkennen.

Na het uit de hand gelopen feest heeft de politie in Haren 25 aangiften ontvangen. In totaal zijn er 36 mensen aangehouden en slechts twee daders hebben zich vrijwillig gemeld. De schade loopt tot in de miljoenen en daar gaan de daders voor opdraaien, vindt de politie.

Ooggetuige

Verderop in de straat was ook een verjaardag. Die mensen hebben een bizarre avond beleeft. Op Gezinsbode.nl doet een ooggetuige verslag. ''Een jongen met een telefoon met oortje wordt door jongelui voor politieman aangezien en achtervolgd. Hij mag naar binnen, mits hij bij de buitendeur blijft staan. Even later wordt een meisje aan armen en benen naar binnen gedragen. Ze is zonder reden in elkaar geslagen.''

Het Verbond van Verzekeraars raadt gedupeerde inwoners en ondernemers aan contact op te nemen met hun verzekeraar. Het verbond sluit zich aan bij de aankondiging van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) dat de daders moeten opdraaien voor de schade. En terecht.

Hier kun je terugkijken- en lezen wat er allemaal gebeurd is.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app