#ProjectXHoorn

ME is niet gratis

26.09.2012 . 11.33

Tweet kost 16-jarige klein fortuin

Een 16-jarige jongen die op Twitter Project X Hoorn aankondigde, moet dokken. Hij riep maandag op tot een feestje in zijn thuisstad en dat werd, na de rellen in Haren, niet gewaardeerd. De burgemeester zette voor de zekerheid de ME in en die mannen komen niet voor niets. De puber moet alle kosten betalen.

“#Project X Hoorn Schouwburg 24/9 21:00 RTRTRT”, van die tweet schoot burgemeester Onno van Veldhuizen volgens METRO in de stress. Van Veldhuizen: “We houden goed in de gaten wat er op social media gebeurt en konden niet anders dan ons op het vervelendste scenario voorbereiden. De tweet had duizenden mensen bereikt. Ook nadat de Twitteraar had gemeld dat het feest niet doorging, bleef het onrustig. Het was moeilijk te voorspellen wat er zou gebeuren.”

De burgemeester besloot uit voorzorg voor heel veel veiligheidsmaatregelen te zorgen. Hij huurde een peloton ME’ers in en stuurde de politie op de twitteraar af. De jongen werd uit zijn VMBO-klas gehaald en moest onder toeziend oog van oom agent z’n tweet wissen. Daarna verscheen deze tweet: 


De twitteraar moet waarschijnlijk tot 2050 8 krantenwijken per dag lopen om de rekening te voldoen. Ondanks dat er gisteren helemaal niets gebeurde in Hoorn, moet de scholier toch dokken. De burgemeester maakt geen grappen: “Voor mij is het te vergelijken met een valse bommelding, ook dan kunnen we de kosten verhalen. Dus dat gaan we hier ook proberen. Er gaat een waarschuwende werking vanuit. Als je na het slagveld in Haren oproept dat nog een keer over te doen dan ben je, bij volle bewustzijn, verkeerd bezig.”

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app