Regio

Donderdag Polderdag

27.09.2012 . 16.07

Terreur wielrenners in Haarlem

Elke donderdag neemt WTF.nl je mee de regio in. Voorbij de Randstad, voorbij de files en terug naar fluitende vogels, mist over de landerijen en buren die je opa nog kennen van vroeger. Klein nieuws dat een groter platform verdient. Deze week landen we onder andere in Haarlem, Vlissingen, Emmeloord en Peer.

De inwoners van Haarlem zijn klaar met de terreur van wielrenners. Zaterdag kwam Roos van Aerschot in botsing met een groep wielrenners. “Ik wilde net de fietser voor mij inhalen toen er ineens een groep wielrenners op me in reed'', vertelt de vijftigjarige vrouw bij Haarlems Dagblad “Ik maakte een koprol over mijn stuur en viel plat op mijn gezicht. Gelukkig bleken mijn wonden oppervlakkig te zijn, maar mijn gezicht ligt wel in puin. Het was behoorlijk traumatisch.'' De lezers van de krant zijn ook niet blij met de wielrenners. “Ik ben de terreur van vooral die dikbuikige 50+ mannen in rare pakjes op zondagmiddag volkomen zat”, schrijft gebruiker 5f6a5ea. Ook Rob Dijkman, voorzitter van de Haarlemse wielervereniging HSV de Kampioen, snapt niets van de wielrenners. “Ik zie ze vaak in het openbaar rijden alsof ze met een wedstrijd bezig zijn. Dat moet je niet doen."

In Emmeloord is wijkpark De Zuidert vernieuwd. Volgens De Stentor was bij de opening de kabelbaan een grote hit. Een camerateam van de krant was erbij om de festiviteiten vast te leggen.

Het lijkt er vooralsnog op dat de vrijwilligersdag van homobelangenvereniging COC vrijdag niet uit de hand gaat lopen. De dag wordt gehouden in De Blauwe Kei in Veghel. Volgens theaterdirecteur Yan van der Heijden is het de eerste keer dat het COC een bijeenkomst houdt in Veghel.

Via social media zijn er geen berichten binnengekomen van partycrashende reljeugd die een tripje naar Veghel plannen. Desalniettemin belooft het een flinke happening te worden. Volgens het Brabants Dagblad is er een lopend buffet, drankjes en een bijzondere voorstelling van gezelschap Face Nord voor de vrijwilligers. Wij wensen iedereen vrijdag veel plezier.

Meneer Reedijk uit Dordrecht kreeg vrijdag van burgemeester Roep van Vlissingen een medaille uitgereikt omdat hij een drenkeling redde bij het windorgel in Vlissingen. De PZC was erbij toen Roep zijn waardering uitsprak voor de man.

In het vakantiecentrum Center Parcs Erperheide in de Belgische grensplaats Peer is donderdag volgens ANP een staking uitgebroken in de horeca en supermarkt. De circa 150 werknemers zijn ontevreden over reorganisatieplannen van hun werkgever, het Nederlandse Albron Catering. De gasten van het park zitten dus zonder voedsel. Volgens secretaris Willy Timmermans van de Vlaamse vakbond ACV Voeding en Diensten “is de sfeer erg verziekt” onder het personeel. Hoe de vakantiegangers zich voelen, heeft blijkbaar niemand zich nog afgevraagd.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app