Wegafzettingen

Project X-alert

28.09.2012 . 14.26

'Arnhem op slot'

Oproep aan alle inwoners van Arnhem: ga vanmiddag nog de bushokjes opdoeken, preventief hamsteren in alle supermarkten en dirigeer bejaarden alvast naar zolder. Er komt mogelijk een groepje ‘feestvierders’ jullie kant op.

Een week na de slooppartij in Haren is voor vandaag een Project X-feest aangekondigd in de Arnhemse wijk Klarendal.

Twaalf toegangswegen richting de stad worden afgezet door de politie, meldt Omroep Gelderland. Het is menens; een escalatie zoals in het Groningse dorp zal niet nog een keer voorkomen. De gemeente heeft laten weten dat het via Facebook georganiseerde feest verboden is. Hoeveel militairen er in Gelderland zijn, is niet bekend.

Krikke is voorbereid

Burgemeester Krikke zei tegen Omroep Gelderland dat hij meerdere adressen als potentiële partylocaties heeft doorgekregen. ''We bereiden ons heel goed voor. We hebben draaiboeken voor verschillende mogelijkheden.'' Die woorden kennen we. Burgemeester Bats (Haren) was ook klaar voor het bezoek.

Een woordvoerder van de gemeente zegt tegen WTF.nl dat de berichten uit de media over wegafzettingen voorbarig zijn. ''Wij hebben van de politie niets vernomen over wegafzettingen.'' Op de vraag of de zegsvrouw die berichten kan ontkrachten, kwam een diplomatiek antwoord. ''We kunnen het bericht niet bevestigen maar ook niet ontkennen. We zijn op de hoogte van de Project X-plannen in onze stad en we zijn goed voorbereid. De gemeente heeft constant contact met de politie hierover.''

In de loop van de middag kwamen de wegafzettingen er dan toch, zien we op foto's op NU.nl. In Arnhem geldt sinds vrijdagmiddag een noodbevel. Het bevel blijft tot zaterdagmorgen 8 uur van kracht.

Ongeruste burgers kunnen met hun vragen terecht via het telefoonnummer 0900 - 1809. ''We zijn de hele dag bereikbaar, ook vanavond. We kunnen de burgers antwoord geven op alle vragen.'' Dat laatste antwoord nemen we natuurlijk niet letterlijk.

1500 aanmeldingen

De bewuste pagina met de uitnodiging voor het nieuwe Project X-feest is zondagavond al verwijderd. Op dat moment stond de teller op ongeveer 1500 mensen die zich hadden aangemeld. Dat zijn er veel minder dan vorige week.

Vorig weekend was de politie ook alert, toen in Amstelveen en Schiedam Project X-alerts werden uitgedaan. Voor Amsterdam stond er ook iets gepland op de grachten, maar de politie houdt de twitters en facebookberichten daarover scherp in de gaten.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app