Rotterdam

Stagiair

02.10.2012 . 13.01

Student vervalst 178 handtekeningen

Een student ISO (sociale opleidingen) van de Hogeschool Rotterdam heeft zijn stage verzonnen. Hij deed er zoveel moeite voor, dat hij eigenlijk net zo goed stage had kunnen lopen.

De student vervalste 178 handtekeningen, tikte ander bewijsmateriaal bij elkaar en verzon er een heel verhaal omheen. Toen de school daar achter kwam, vocht hij de beslissing om hem uit te sluiten van tentamens en examens ook nog eens aan.

Volgens Profielen leverde de jongen bij zijn beroep een urenverantwoordingsdocument in, getekend door zijn praktijkbegeleiders en de facilitair manager van de stichting waar hij stage zou hebben gelopen. Volgens het hogeschoolblad heeft de jongen wel bij de stichting gesolliciteerd, maar is hij er nooit aangenomen.

De examencommissie heeft geadviseerd om de student uit te laten schrijven op de Hogeschool Rotterdam. Hij zou niet geschikt zijn voor het beroep waar hij voor leert. Het college van bestuur heeft hem inmiddels van school gestuurd.

De hogeschool is in een reactie van het bestuur aan WTF niet gelukkig met het voorval. "De student is in zijn handelingen tot het uiterste gegaan en heeft op ernstige wijze zijn integriteit en het vertrouwen van de hogeschool geschonden."

Dat ze deze zware maatregel nemen, geeft volgens het bestuur 'de ernst van deze zaak aan en dat Hogeschool Rotterdam frauduleus gedrag van studenten niet lichtzinnig opneemt'.

De school wil omwille van zijn privacy de naam van de student niet vrijgeven.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app