Gekkie

Niks van waar

03.10.2012 . 10.18

'Therapeut' was 'vrouw van Hitler'

Een 50-jarige vrouw die zich onder meer in Nijmegen als therapeut voordeed, heeft het gebit van een cliënte met een vijl bewerkt en bovendien haar en drie anderen geld en spullen afhandig gemaakt met opmerkelijke intimidaties. Zo zei de vrouw bijvoorbeeld dat ze de vrouw van Hitler was geweest in een vorig leven.

Dat bracht het Openbaar Ministerie (OM) woensdag naar voren voor de rechtbank in Arnhem. Het OM beschuldigt de vrouw van poging tot zware mishandeling en oplichtingen.

Volgens het OM zei de vrouw dat ze duivels kon uitdrijven en dat ze in een vorig leven dertig jaar lang gemarteld was door de moeder van de vrouw wiens gebit zij met een vijl zou hebben bewerkt.

Ook zou ze kunnen zorgen dat mensen kanker krijgen. Ze zou ook hebben geveinsd dat ze stichtingen oprichtte voor gezinsvervangende tehuizen en hospices.

Volgens de aanklaagster betaalden cliënten die onder haar invloed verkeerden voor haar de huur, verzekeringen en boodschappen en gaven ze haar een auto. Dat gebeurde in Nijmegen, Borculo en Spijkenisse. De vrouw zit sinds 25 juni vast.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app