Relletje

Oranjes verscheurd

03.10.2012 . 15.28

‘Beatrix wil Friso van beademing’

De Oranjes zijn verdeeld over de toekomst van Prins Friso. Volgens het Belgische weekblad TV Familie wil Koningin Beatrix de stekker uit de machines trekken die haar zoon in leven houden. Mabel heeft nog hoop dat de vader van haar kinderen weer bij kennis komt en is hier tegen.

Het blad schrijft dat de familie na acht maanden tevergeefs hopen klaar is met wachten. Bronnen achter de paleisdeuren vertellen dat Koningin Beatrix niet wil dat haar ooit zo actieve zoon verder leeft als een plant. En dat terwijl Mabel laatst via aartsbisschop Desmond Tutu liet weten dat ze nog hoop heeft. 

Tijdens de opnames van College Tour vertelde Tutu, die Mabel goed kent, aan presentator Twan Huys dat Prins Friso op zijn vrouw reageert. Terwijl de Rijksvoorlichtingsdienst en de familie steevast laten weten dat de situatie onveranderd is, vertelt Tutu dat Friso zijn ogen heeft geopend en bewoog toen Mabel hem groette en zoende. Genoeg reden voor Mabel om hoop te houden dat haar man ooit herstelt.

Prins Friso raakte op 17 februari 2012 bedolven onder een lawine. Zijn hart stond 50 minuten stil waardoor hij zwaar hersenletsel heeft opgelopen. In het Britse Wellingtonziekenhuis wordt hij nu door machines in leven gehouden. Volgens TV Familie zou de behandeling in Nederland al zijn stopgezet.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app