BzV

'Ik hou van homo's'

09.10.2012 . 11.55

Refo hoofdredacteur krabbelt terug

De adjunct-hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad is nogal geschrokken van de reacties die hij kreeg op z'n column van afgelopen maandag. Hij beschrijft daarin Boer zoekt Vrouw als een duivels programma en heeft geen goed woord over voor homo-boer Willem. "Ik hou van homo's, echt. Maar ik heb er grote moeite mee als ze een relatie met elkaar aangaan", zegt hij nu.

Steef de Bruijn schreef maandag in zijn stuk dat hij het programma niet heeft gezien en dus niks over de inhoud kon zeggen. Maar de adjunct-hoofdredacteur zegt nu dat hij wel degelijk naar Boer zoekt Vrouw heeft gekeken voordat hij z'n column ging schrijven. "Maar niet op zondag.”

Ook zegt hij absoluut geen hekel te hebben aan homo's, maar volgens hem is het niet de bedoeling dat twee mannen een relatie met elkaar aangaan. "Ik ben ervan overtuigd dat dat zonde is: het gaat in tegen de wil van God."

De Bruijn vindt het jammer als hij homo's pijn heeft gedaan, maar blijft bij zijn standpunt: "Ik neem geen letter terug van wat ik geschreven heb, maar ik zou een arm willen slaan om elke homo die zich hierdoor gekwetst voelt. Ik kan prima opschieten met collega’s van me die homoseksueel zijn. Ik bewonder ze en kan van hen leren."

Voor ons is het nogal een schok dat er homo's bij het Reformatorisch Dagblad willen werken.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app