Regio

Donderdag Polderdag

11.10.2012 . 16.33

Zaandamse gelddieven onder de verf

Elke donderdag neemt WTF.nl je mee de regio in. Voorbij de Randstad, voorbij de files en terug naar fluitende vogels, mist over de landerijen en buren die je opa nog kennen van vroeger. Klein nieuws dat een groter platform verdient. Deze week landen we onder andere in Eefde, Renesse, Vlijmen en Emmen.

Woensdag probeerden dieven een geldtransport in Zaandam te beroven. De boeven sloegen rond half twee toe bij het station. Noordhollands Dagblad sprak getuigen, die vertelden dat de verfpatronen in de geldkoffers ontploften. Het tweetal ging er op een zwarte scooter vandoor. De politie zette auto’s en een helikopter in om de heren te vinden. Tevergeefs. Het station was die middag voor een deel afgesloten voor sporenonderzoek.

Volgens De Stentor is het zuidtracé van de nieuwe rondweg N348 tussen Zutphen en Eefde is vrijdag geopend. De krant ging een ritje maken.In het Brabantse Vlijmen zijn dinsdagnacht twee inwoners van Drunen opgepakt. Het tweetal negeerde een stopteken van de politie en ging er vandoor. De twee mannen stopten een stuk verderop alsnog. Ze hadden volgens Brabants Dagblad geen identiteitsbewijs bij zich. De agenten vonden wel wapens in de auto van de heren. De politie nam een mes, knuppels en een ijzeren staaf in beslag.

Groot feest in Emmen vandaag. Het nieuwe woon- en zorgcentrum Heidehiem krijgt een overdekte Jeu de boules-baan. Mocht je er bij willen zijn, ben je te laat: de opening was vandaag om 15:30. Volgens Krant van Coevorden is de baan ‘in Franse sferen aangelegd’. Het is dus zelfs zo dat de fanatieke Jeu de boulers nu met slecht weer een balletje kunnen gooien.

In de duinen bij Renesse zijn vier Shetlandpony’s uitgezet. De dieren moeten de duinen gaan begrazen. De PZC was er bij.

In Meppel gaan de stoplichten op de kruising van de Ambachtsweg en de Hoogeveenseweg te snel op rood. Volgens RTV Drenthe zorgt dat vooral in de weekenden voor bakken met ellende. Volgens de PvdA in Meppel is het de schuld van de gemeente en de provincie. Zij zijn al een tijd aan het ruziën, maar er komt geen oplossing. Het kruispunt ligt op een centraal punt tussen een woonwijk, sportpark en de parkeerplaats van het treinstation.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app