12 punten

'Leuk, zin in!'

17.10.2012 . 10.48

Anouk gaat naar het Songfestival

Het is eindelijk geregeld: Anouk gaat Nederland vertegenwoordigen op het aanstaande Songfestival in Malmö. In een video die de zangeres woensdagochtend met de slaap nog in d’r ogen op Facebook zette, legt ze uit hoe het zit.

Anouk op Facebook: “Ik wilde even vertellen dat ik van de week een bespreking heb gehad met de TROS en dat verliep heel oké. Ik heb er nog even een nachtje over geslapen en toen ik vanmorgen wakker werd dacht ik: ik ga het gewoon doen. Dus bij deze. Leuk, ik heb er zin in.”

Dat Anouk Nederland gaat vertegenwoordigen op het Songfestival hing al een tijdje in de lucht. De TROS, die de Nederlandse rechten voor het Europese liedjesfestival heeft, wilde de zangeres wel hebben, maar zij had zo haar eigen voorwaarden.

In juli schreef ze op haar Facebookpagina: “Nou.. ik had mij dus opgegeven voor het EuroVisie Songfestival. Volgens mij heb ik hier een killersong klaarliggen, maar helaas de Tros maakt er liever weer de zoveelste talentenshow van. het gaat blijkbaar meer om het vullen van zendtijd dan om een keer een kans te hebben om in de finale te komen. jammer hoor.”

De TROS vond dat Anouk maar gewoon mee moest doen met de hele poppenkast en wees haar de deur. De zender is ondertussen bijgedraaid. Via een persbericht laat directeur Peter Kuipers weten: "Als publieke omroep geven we gehoor aan de wens van onze achterban en zullen wij Anouk afvaardigen. We zijn enorm blij met deze positieve uitkomst! Er zullen geen voorrondes plaatsvinden. Eind februari 2013 maken we bekend met welk liedje Anouk ons land gaat vertegenwoordigen."
 

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app