Regio

Polderdag

18.10.2012 . 14.59

Tientallen dieren uit smerig huis

Elke donderdag neemt WTF.nl je mee de regio in. Voorbij de Randstad, voorbij de files en terug naar fluitende vogels, mist over de landerijen en buren die je opa nog kennen van vroeger. Klein nieuws dat een groter platform verdient. Deze week landen we onder andere in Zuidlaren, Harderwijk, Uden en Enkhuizen.

In Geleen heeft de politie maandag bijna vijftig huisdieren in beslag genomen. In een huis in de Limburgse stad vonden agenten volgens Dagblad De Limburger 39 honden, acht katten en een paar vogels. De krant schrijft dat buren al langer last hadden van overlast. Het huis was dan ook bijzonder smerig, zelfs ‘onleefbaar’. Voor zowel de dieren als de bewoners is opvang en hulp geregeld.

Olympisch baanwielrenster Willy Kanis is de nieuwe renster van bobster Esme Kamphuis uit Hattem. De training op de bobstartbaan van Harderwijk verloopt soepeltjes. De Stentor was erbij.


 
In Zuidlaren is dinsdag een pony gejat. Een Roemeense vrouw kocht het dier op een paardenmarkt in het dorp en ging daarna iets eten in een restaurant. Dagblad van het Noorden schrijft dat de pony was verdwenen toen de vrouw terugkwam. Er is aangifte gedaan van de diefstal.

Drama in Uden Zuid: er komt geen mobiele frietkraam. De kraam zou volgens Brabants Dagblad op de plek moeten komen waar eerst ’t Mulderke stond, maar ze vrezen toch teveel overlast voor de bewoners. En die gaan dan klagen natuurlijk. Een andere plek zou volgens wethouder René Peerenboom te duur zijn. Er gloort wel hoop aan de horizon voor de inwoners van de Brabantse plaats: in 2015 komt er een nieuw winkelcentrum waar best een nieuw cafetaria bij kan.

Nog even over die paardenmarkt van Zuidlaren: Dagblad van het Noord heeft er ook een video van gemaakt.

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben onverlaten een illegale terreinrace gehouden op een industrieterrein in Enkhuizen. Noordhollands Dagblad schrijft dat er vermoedelijk met crossmotoren en brommers flink is huis gehouden. Volgens de gemeente is er voor ongeveer 1500 euro schade aan het terrein. De politie zoekt nog naar getuigen.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app