Regio

Polderdag

25.10.2012 . 15.27

300 levende vissen in twee tassen

Elke donderdag neemt WTF.nl je mee de regio in. Voorbij de Randstad, voorbij de files en terug naar fluitende vogels, mist over de landerijen en buren die je opa nog kennen van vroeger. Klein nieuws dat een groter platform verdient. Deze week landen we onder andere in Burgum, Terneuzen, Nieuw Den Helder en Groningen.

In Burgum zijn twee vissers op de bon geslingerd omdat ze bijna driehonderd levende vissen in een zak hebben gegooid. Wijkagent Edwin de Vries van de gemeente Tytsjerksteradiel twittert dat de “twee ‘sportvissers’ proces verbaal gekregen voor dierenkwelling.” Volgens de Drachtster Courant waren het twee tassen met respectievelijk 176 en 118 vissen. De heren zijn aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De levende vissen zijn teruggezet. De dode dieren zijn naar Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden gebracht.

In Terneuzen wordt het oude gebouw van verzorgingscentrum De Blide gesloopt. De 94-jarige Piet Kegels kijkt vanuit zijn raam in het nieuwe gebouw uit over de sloop. En dat vindt hij maar wat fijn: Kegels vroeger sloper van beroep. Tussen alle vergane glorie komt Piet een collega van vroeger tegen. De PZC legde de speciale ontmoeting vast.

In het Brabants Hintham is zaterdag een 29-jarige man gearresteerd. Die ochtend had hij bier over een buschauffeur heen gegooid en hem met een scherp voorwerp in zijn hand gestoken. Volgens Brabants Dagblad zat de man in de verkeerde bus. Hij kwam daar alleen wat laat achter en trok dat niet zo goed. De politie zegt dat het boefje ook mensen had lastig gevallen in de binnenstad van zijn woonplaats Rosmalen. Hij is vastgezet.

Woensdagavond is een automobilist toko Jaffna in Nieuw Den Helder ingereden. Volgens Noordhollands Dagblad is de man waarschijnlijk onwel geworden. Omwonenden waren getuige van het ongeval. “Het gas bleef hangen, je hoorde de motor loeien. Toen de wielen grip kregen schoot de auto vooruit. De bestuurder deed niks, hield het stuur niet vast.” Voordat de auto de winkel inreed, ramde hij nog een geparkeerde wagen. Er is niemand gewond geraakt, maar de bestuurder is voor de zekerheid met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Wethouder Berend-Jan Bussink van Lochem ging abseilen van de Gudula-toren. De Stentor was erbij:Flinke kliederboel in Groningen: een vrachtwagen verloor woensdag een deel van zijn vracht. Een politiewoordvoerder vertelt bij Dagblad van het Noorden dat de chauffeur voor een verkeersplein flink op de rem moest. “Daardoor kwam er aan de achterkant van de wagen wat uit van wat hij vervoerde: slachtafval." Omdat het bloederige afval flink verspreid lag, waren alle rijbanen glad en duurde het lang voordat alles weer schoon was. 

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app