Wattenstaaf

Resistente bacteriën

01.11.2012 . 15.23

Vakantiepoep welkom in Maastricht

Op vakantie naar een tropische bestemming? Stuur dan eens niet dat kaartje met het aantal graden en een zonsondergang naar het thuisfront, maar je ontlasting naar het Academisch Ziekenhuis Maastricht.

Het ziekenhuis in Limburg is op zoek naar resistente darmbacteriën in mensenpoep, schrijft L1. De academici werken mee aan een onderzoek naar poep van vakantiegangers. Dat schijnt er heel anders uit te zien, na roti kerrie kip of een Ghanese stoofschotel van eekhoorn.

Vakantiegangers die bijbruinen op een tropische bestemming, kunnen hun uitwerpselen de komende jaren opsturen naar het ziekenhuis. Een team van specialisten trekt de rubberen handschoenen aan en gaat speuren naar resistente darmbacteriën.

Niet iedereen kan het pakket met een strik er om opsturen; alleen vakantiegangers die zich vooraf hebben laten inenten in het ziekenhuis, mogen meedoen. Het onderzoekteam verzoekt de deelnemers met klem niet een hele drol op de post te doen. Even een wattenstaaf door de hoop halen en die in een envelop proppen, is genoeg.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app