Regio

Polderdag

01.11.2012 . 15.26

Feest valt verkeerde huis binnen

Elke donderdag neemt WTF.nl je mee de regio in. Voorbij de Randstad, voorbij de files en terug naar fluitende vogels, mist over de landerijen en buren die je opa nog kennen van vroeger. Klein nieuws dat een groter platform verdient. Deze week landen we onder andere in Dongeradeel, Apeldoorn, Helvoirt en Egmond aan den Hoef.

In de nacht van maandag op dinsdag heeft een vrijgezellenfeest een inval gedaan in het verkeerde huis. De heren dachten dat het leuk was om rond 02:00 ’s nachts als agenten in witte pakken een huiszoeking te doen. De bewoner van het huis liet de nepagenten binnen. Na een speurtocht door het huis gingen de mannen er weer van door en belde de bewoner voor de zekerheid met de politie. Die wisten van niks. De feestvierders zijn volgens Dichtbij.nl woensdag even langs gegaan met een bos bloemen en een fles wijn om hun excuus aan te bieden voor de verwarring.

Gangnam Style is ook doorgedrongen in Apeldoorn. Dansleraar Lars Wensink zat bovenop de trend en leert kinderen het dansje. Hij duidt het succes van zanger Psy bij De Stentor:Een hennepkwekerij in Helvoirt heeft een complete straat in het donker gezet. Maandagavond hadden de drugsboeren last van een stroomstoring, waardoor alle buren opeens zonder elektriciteit zaten. Monteurs konden volgens Brabants Dagblad de storing herleiden naar een huurwoning. De politie trof in het huis zo’n 800 planten aan. De kwekers tapten illegaal stroom af. Alle materialen zijn in beslag genomen.

Tussen Bergen en Egmond aan den Hoef is dinsdagavond een man lichtgewond geraakt. De automobilist week uit voor een overstekend dier en verloor door het gladde wegdek de macht over het stuur. Volgens Noordhollands Dagblad kwam hij met zijn auto tegen een boom terecht. Wat een held. Surveillerende agenten vonden de auto en belden meteen een ambulance. De man is naar het ziekenhuis gebracht en de auto is weggesleept.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Omdat er zo vroeg mogelijk in te krijgen, deden de kinderen van basisschool de Reigersberg in Rilland dinsdag mee aan het Nationaal Schoolontbijt. De PZC was erbij.

Dongeradeel heeft een nieuwe kinderburgemeester. Hylke Breteler van de Foeke Sjoerdskoalle uit Oosternijkerk werd na een spannende strijd uit 29 kandidaten gekozen voor het prestigieuze ambt. Donderdagavond wordt Hylke geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering. Ze blijft volgens Nieuwe Dockumer Courant tot het einde van het lopende schooljaar in functie.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app