Lieve kittens

Kleine detectives

19.05.2013 . 13.37

Zwangere poes bevalt op gekke plek

In het Engelse Bridgend heeft de zwangere kat Agatha een wel heel aparte plek gekozen om te bevallen van haar zes kleine kittens: in een gevangenistruck van Parc Prison. Hoe de moeder de truck was binnengeslopen, blijft een mysterie. De kleine kittens zijn vernoemd naar wereldberoemde detectives: Sherlock, Christie, Marple, Morse, Kojak en Jessica. Bekijk ze hier.

Personeel van Cats Protection in Bridgend werd gealarmeerd en de kleine kittens waren een makkelijke vangst. Moeder Agatha liet zich echter niet zo makkelijk meenemen. Kelly Matthews van Cats Protection zegt: “Ondanks dat ze in de gevangenis zat, lukte het de moeder om te ontsnappen. De kittens bleken erg veeleisend en werden elke twee uur gevoed met een flesje.”

Gelukkig werd Agatha de volgende dag herenigd met haar kleintjes. Personeel was bezorgd dat ze haar kittens zou verwerpen, gezien ze nu al met een flesje waren gevoed en in contact waren geweest met mensen. Om dit probleem op te lossen, werden de kleine detectives ingesmeerd met kattenvoer om de mensengeur te verbloemen, meldt Wales Online.

Sue Dobbs, manager bij Cats Protecion, zegt: “We zijn blij dat we de moeder en haar kittens hebben kunnen herenigen. Het is nu zelfs lastig ze nog uit elkaar te krijgen.”

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app