Kapmes

Beestachtig

22.05.2013 . 21.07

Londen in shock om 'terreuraanval'

Londen is opgeschrikt door een 'terreuraanval' op straat met een kapmes. Twee mannen zouden een militair hebben aangevallen in Woolwich in het zuidoosten van Londen. Ze gingen daarbij volgens een getuige "als beesten" tekeer. De militair zou zijn overleden. Volgens Britse media is hij onthoofd.

De politie schoot de aanvallers neer. Een van hen is volgens medische bronnen in zorgwekkende toestand. De media meldden dat de Britse regering uitgaat van een terreuraanval. Volgens de politie riepen de aanvallers "Allahoe Akbar" (God is groot) tijdens hun daad. Bronnen berichten tegenover de media dat de aanvallers elkaar filmden tijdens de aanslag. De politie vond op het plaats delict meerdere wapens, waaronder een vuurwapen.

verontschuldiging

Een van de mannen heeft zich na de aanval bij ooggetuigen verontschuldigd. Op Britse media is een filmpje opgedoken, gefilmd door een omstander. De beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

De video, waarvan de echtheid niet is bevestigd, toont een van de aanvallers vlak na de aanslag. De man heeft een kapmes en slagersmes in zijn handen, die onder het bloed zitten. Hij stapt recht op de camera af en zegt: "Het spijt ons dat vrouwen dit vandaag moesten zien, maar in ons land maken vrouwen hetzelfde mee. Jullie zullen nooit veilig zijn. Jullie moeten de regering afzetten. Ze geven niet om jullie."

cameron: 'sterke aanwijzingen voor terreuraanval'

De Britse premier David Cameron zegt sterke aanwijzingen te hebben dat het om een terreuraanval gaat. Cameron zei dat op een persconferentie in Parijs samen met de Franse president François Hollande. Hij liet ook weten dat Groot-Brittannië niet zal buigen voor terreur.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app