Fort Lee

Wandelen

12.05.2012 . 18.07

Boete voor smsen in New Jersey

 Op vakantie in New Jersey? Zorg er dan voor dat je niet door de politie wordt betrapt als je tijdens het wandelen met je telefoon aan het klooien bent. Dat komt je in Fort Lee namelijk op een fikse boete te staan, meldt Sky News.

In de Amerikaanse stad Fort Lee gebeuren de laatste tijd veel ongelukken door onoplettende voetgangers. Alleen al dit jaar zijn er 20 mensen aangereden door auto's. De politie is het helemaal zat en komt daarom met een maatregel die het aantal incidenten moet terugbrengen: een verbod op lopend sms'en.

Veel ongelukken gebeuren namelijk doordat voetgangers, terwijl ze met hun smartphone aan het spelen zijn, oversteken op plekken waar dat niet is toegestaan. ''Het is echt een grote afleiding. Voetgangers kijken niet waar ze naartoe lopen. Ze zijn zich er helemaal niet van bewust hoe gevaarlijk het is'', stelt een politiechef. Een van de bewoners vindt het verbod overdreven. ''Ik loop en sms de hele tijd, maar ik let wel gewoon goed op. Het is niet zo dat ik alleen maar omlaag kijk.''

In de afgelopen anderhalve maand zijn er minstens 117 boetes uitgedeeld voor het roekeloos oversteken van een straat. Mensen die betrapt worden, krijgen een boete van omgerekend ruim 65 euro.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app