Kommetje melk?

Gastheer: Tom Poes

15.05.2012 . 08.02

Japans kattencafe in Wenen

Voor Oostenrijke kattenliefhebbers die geen huisdieren kunnen houden, is er nu eindelijk een manier om toch hun dosis kattenliefde te krijgen. In Wenen is namelijk een speciaal kattencafé geopend. Dat meldt de Daily Telegraph.

In Café Neko (Neko is Japans voor kat) zijn klanten te gast bij Sonja, Thomas, Moritz, Luca en Momo. Iedereen die een drankje komt doen in het café mag naar hartelust met ze knuffelen en aan ze zitten. Vanzelfsprekend gaat het hier niet niet om een of ander duister bordeel. De vijf gastheren en -vrouwen zijn namelijk katten, allen afkomstig uit een asiel.

Het gezicht achter Café Neko is de Japanse Takako Ishimitsu, een 47-jarige vrouw die haar vaderland zo'n twintig jaar geleden achterliet om in Oostenrijk te komen wonen. Ze wilde de Oostenrijkers laten kennismaken met de Japanse cultuur en kwam al gauw bij een kattencafé uit.

''Het is goed om Oostenrijk bloot te stellen aan onbekende Japanse concepten'', zegt Takako over haar diervriendelijke horecagelegenheid. ''Ik had meerdere opties, maar dit plan was het makkelijkst om uit te voeren. Tegelijkertijd kan ik hiermee iets doen voor het Weense dierenopvang, die ik al jaren steun.''

Het duurde zo'n drie jaar voordat Ishimitsu de Weense autoriteiten ervan had overtuigd dat al die katten geen gevaar voor de gezondheid van klanten zouden opleveren. Eindelijk kon het café worden geopend en binnen no-time was het een doorslaand succes. ''Bijna alle reacties zijn positief. Een van onze doelen is om mensen die vanwege een allergisch familielid of een drukke baan geen katten nemen toch wat kattengeluk te bezorgen.''

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app