Psychose

Badzout snuiven

01.06.2012 . 07.32

Zombiegedrag door nieuwe drug

De gek die in Miami het gezicht van een dakloze afkluifde, was onder invloed van badzout. Niet het soort dat je bij de Etos koopt, maar een synthetische drug die onder die schuilnaam over de toonbank gaat en tot nu toe vrij obscuur was. Daar is na het zombie incident in Miami nu verandering in aan het komen.

Het zogenaamde badzout wordt op internet verkocht, maar je kunt het in de Verenigde Staten zelfs in benzinestations en sommige supermarkten krijgen. Je kunt er alle kanten mee op: de drug is verkrijgbaar als pil, poeder of tablet en kan gesnoven, ingeslikt of geinjecteerd worden. Het aantal mensen dat in de VS met een badzoutoverdosis in het ziekenhuis terecht komt, is de afgelopen twee jaar vertwintigvoudigd.

De makers en handelaars van de drug verkopen het spul onder noemers als plantenvoeding en badzout om de politie te slim af te zijn. Maar gebruikers van de drug weten waar ze moeten zijn en zijn voor 25 tot 30 euro per pakje badzout compleet van de wereld. De drug gaat na inname direct op je centrale zenuwstelsel af en zorgt daar voor complete chaos. Het gevolg: hartkloppingen, zelfmoordgedachten en een hoge bloeddruk.

Gebruikers hebben ook intense hallicunaties die kunnen leiden tot psychose "Als LSD-gebruikers hun hallicunaties omschrijven zijn dat geen vreselijke beelden, maar de dingen die badzout-gebruikers omschrijven zijn afschuwelijk. Ze zien monsters, denken dat soldaten hen willen vermoorden, ze zijn zichzelf niet meer", vertelt een deskundige tegen The Daily Beast.

Bij ons in Holland staat badzout bekend als mephedrone, al wordt het volgens de Jellinek ook wel miauw, miauw of bubble genoemd. Vrij onschuldige namen voor een drug waar je kannibalistische neigingen van krijgt.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app