Haha, not

Kikker in je bil

01.04.2012 . 15.22

10 Slechte 1 april grappen

Heb jij ook zo genoten van 1 april? Wij wel. De slechte grappen vlogen ons weer om de oren. En, eerlijk is eerlijk: om sommigen moesten wij stiekem ook wel een beetje gniffelen.. Hier de tien beste van de slechtste grappen van 2012.

10 - Titanic USBstick
In het wrak van de Titanic is een USB-stick gevonden. Tijdens een van de laatste duikexpedities naar het wrak zijn wat spullen meegenomen en daar bleek dus een digitale datadrager bij te zitten. Waar ook nog een virus op zat, dat zo geprogrammeerd was dat het de motoren van de Titanic uit zou schakelen. Dat was dus in het jaar 1912, toen ging je nog dood aan een virus.

9 - Sexy vrouwen
Nettezakenmannenzender BNR Nieuwsradio gaat iets nieuws doen. Vanaf maandag publiceert de zender iedere dag een foto van een aantrekkelijke dame op haar website. De zogenaamde ‘page-3-girl’ zoals grote Britse roddelkranten hebben, is volgens adjunct-directeur Meindert Schut een briljant plan dat op geen enkele manier breekt met het zorgvuldig opgebouwde BNR-imago: "We hebben er intern uitgebreid over gesproken. Zeer deskundige bureaus geraadpleegd, zelfs af en toe 'proefgedraaid' met luchtige berichten over, bijvoorbeeld, Pippa Middleton."

WTF8 - Digitale kerkklokken
De kapelaan van de Petruskerk in het Brabantse Uden heeft zijn bronzen kerkklokken laten vervangen door luidsprekers. “Het past meer in de geest van deze tijd”, vertelt hij. Het geluid van de oude klokken zal voortaan digitaal door de straten schallen.
De voorganger is erg vooruitstrevend, eerder liet hij de lampen op de wijzerplaat van de kerkklok ook al vervangen door LEDlampen. Tot grote frustratie van de parochianen, die houden alles liever bij het oude. Hebben zij even geluk, 1 april!

7 - De pier van Noordwijk
De pier van Scheveningen is te koop en de gemeente Noordwijk is geinteresseerd. Op de website van de gemeente staat een heus persbericht waarin uitgelegd wordt dat de pier gemakkelijk afgebroken kan worden om een paar kilometer verder te herrijzen. “Met relatief beperkte middelen kan de pier volgend jaar zomer als nieuw voor de kust van Noordwijk liggen. Voor de exploitatie liggen uitdagende kansen voor private partijen.” De familie Van der Valk (van wie de pier nu is) dacht van niet, maar bij de gemeente Noordwijk zullen ze het wel beter weten.

6 - Tuinslangenverbod
In Groot-Brittanie moet iedereen zijn of haar tuinslangen inleveren bij de politie vanwege de droogte. Plantjes watergeven is verboden tot het weer gaat regenen. Omdat mensen niet in de verleiding te brengen het rozenperk stiekem toch te bewateren, moeten de tuinslangen ingeleverd worden. Er zijn zelfs kliklijnen ingesteld voor NSB’ers die nog een slang in de tuin van de buren zien liggen.

WTF5 - Ruimte schoonmakers
Twee speciaal getrainde poetsers van schoonmaakbedrijf Asito gaan ruimtestation ISS een grote beurt geven. Ze worden op 1 april met een Sojoez-raket naar het ruimtestation gebracht.  Volgens de commercieel directeur is dit uniek: “Normaal gesproken zijn de astronauten zelf verantwoordelijk voor de schoomaak van het station, maar door het drukke programma dat ze moeten afwerken schiet de schoonmaak er regelmatig bij in.” De astronauten hebben er zo’n smeerboel van gemaakt dat er professionele hulp voor ingeroepen moet worden. Gek dat we daar niets van gezien hebben op de afgelopen 8 miljoen space-foto’s van Astro Andre.

4 - Nieuwe scanner
Fotoboekengigant Albelli heeft een nieuwe online fotoscanner ontwikkeld. Nooit meer gedoe met USB-sticks en datakabels: je hoeft alleen maar je foto tegen het beeldscherm aan te houden en op de scan-button te klikken. Want we zijn gek, allemaal.

3 -Teruggeroepen
Ikea roept linkshandige imbussleutels terug wegens een productiefout. De Zweedse grootgrutter biedt haar excuses aan voor het ongemak dat ze haar klanten heeft bezorgd. Vanaf 1 april liggen er retourboxen klaar voor de gedupeerde klanten. Dit wordt gemeld in een paginagrote advertentie in een Britse krant.

WTF

2 - Kangaroecamera
Het lukt Google, die mensen van de handige Google-maps, maar niet om de outback van Australie goed in kaart te brengen. De streetview-auto’s kunnen niet goed overweg met het ruige afgelegen terrein. Om toch plaatjes te kunnen leveren, krijgen een aantal grote rode kangaroes de komende vier weken een camera op hun hoofd gebonden.
Een paar weken geleden voegde google ook foto’s van het Great-Barrierreef toe.
Waarschijnlijk zijn die beelden gemaakt door Flipper, Free Willy en Nemo.

1 - Werklozen uit de spits
Werklozen die tijdens de spits reizen, houden werkenden nodeloos op. Ze maken files langer en zitten op de treinstoelen van mensen die hun rust goed kunnen gebruiken. Daarom heeft VVD Den Haag een plannetje bedacht: werklozen mogen voortaan niet meer in de spits reizen. Ze hebben immers de hele dag om te reizen, dus die paar uurtjes dat werkenden reizen, kunnen ze prima iets anders doen. Wij van WTF zouden het ook fijn vinden als werklozen gaan koken voor de werkende mensen en hun huizen opruimen zodat zij geld kunnen verdienen om daar weer belasting over te betalen zodat de uitkeringen van die werklozen weer betaald kunnen worden. *tikt mailtje naar Mark Rutte*

En dan nog een bonusgrap: 

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app