Londen

Kofferbak

14.06.2012 . 10.09

Parkeerboete voor opgeblazen auto

Een toerist in Londen, die zijn kapotte auto ergens had achtergelaten in afwachting van de wegenwacht, merkte bij zijn terugkeer dat zijn auto was opgeblazen. Hij kreeg ook een parkeerboete.

De man, Nima Hosseini Razi uit Newcastle, had zijn auto geparkeerd in Story's Gate, toen hij merkte dat zijn remmen het niet goed deden. Omdat het wel even zou duren voor de wegenwacht er was, besloot hij even een bezoek te brengen aan Buckingham Palace. Hij liet op zijn dashboard een briefje achter waarin hij uitlegde dat de auto kapot was, met de vraag of de parkeerwachten hem niet zouden beboeten.

De Londense politie, die de auto foutgeparkeerd zag staan, vertrouwde de zaak niet. De auto stond namelijk op steenworp afstand van het Britse parlement - en in die omgeving is een verdacht voertuig automatisch een veiligheidsrisico. De anti-terrorisme-eenheid van de politie kwam erbij en besloot Parliament Square te ontruimen, waarna een gecontroleerde ontploffing werd uitgevoerd om de kofferbak te kunnen openen.

Een verbouwereerde Razi zag bij zijn terugkomst een zwerm politie-agenten rond zijn vernielde Ford Mondeo staan. Voor zijn auto werd weggesleept, kreeg hij volgens de Daily Mail ook nog een parkeerboete.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app