Update!

NeverSeconds

15.06.2012 . 14.34

Schooleten mag nu weer wel op foto

Een 9-jarig meisje uit Schotland moest in eerste instantie stoppen met het publiceren van foto's van schoolmaaltijden op haar populaire weblog. Volgens de BBC trok het blog binnen een paar weken meer dan twee miljoen pageviews.

Op NeverSeconds plaatste het meisje, Martha Payne, dagelijks een foto van het eten dat ze die dag in de schoolkantine voorgeschoteld kreeg. Met daarbij een korte recensie waarin ze onder meer inging op de voedingswaarde. Ze leverde kritiek op een kroket, waar ze niet genoeg aan zou hebben voor een middag concentreren op school.

Het blog kreeg veel aandacht en ontlokte Jamie Oliver een bericht op Twitter, waarin hij het 'schokkend maar inspirerend' noemde. Via haar blog zamelde Martha ook nog eens geld in voor een liefdadigheidsinstelling, Mary's Meals.

"Deze ochtend werd ik uit mijn klas gehaald en moest ik bij het schoolhoofd komen", schreef Martha donderdag op haar blog. "Ik kreeg te horen dat ik geen foto's meer mag maken van mijn schoolmaaltijden vanwege een bericht in de krant."

Het ging om een stukje in de krant Daily Record, waarin een foto van Martha stond met de kop 'Tijd om de kantinedames te ontslaan'. De gemeente vond blijkbaar dat de school negatief in het nieuws kwam en besloot de scholiere te verbieden nog langer foto's te maken in de kantine. Een nogal overspannen reactie, vindt zelfs de Schotse onderwijsminister.

Volgens haar vader vond de school het blog wel prima maar was het de gemeente die er niet blij mee was. "In het begin zagen de foto's er niet zo aantrekkelijk uit, maar de laatste schoolmaaltijd die ze recenseerde, gaf ze juist een 10", aldus Payne.

Al met al lijkt het af te stevenen op een totale social media-faal van de school. Iedereen in Engeland die nog maar zijdelings met school of eten bezig is, bemoeit zich er nu mee. The Telegraph heeft hier een mooi rijtje tweets verzameld.

Update: Na uitgebreide aandacht in de wereldpers is de gemeente echter van mening veranderd, dus het meisje mag doorgaan met haar blog.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app