Kunst

John Zippy

24.06.2012 . 20.40

Vieze man filmt benen in metro

Dames zijn in de Amerikaanse metro’s niet langer veilig. Een man, die online schuilgaat onder de naam John Zippy, verstopt zijn camera in een Starbucks beker om makkelijk de benen van niks vermoedende, vrouwelijke forenzen te filmen en vervolgens online te zetten, meldt New York Post.

Er zijn al tientallen vrouwen gefilmd door de perverseling en op het door Zippy beheerde YouTube-kanaal ‘New York subway girls’ gezet. Sinds 24 februari zijn er 35 filmpjes online gezet en op een gelijknamig blog staan nog eens 102 paar vrouwelijke benen. De man schept op dat hij er altijd mee wegkomt, omdat zijn doelwitten ‘meestal niet weten wat ze moeten doen en denken dat ze wellicht paranoïde zijn’.

Als de engerd gepakt wordt, kan hij vier jaar cel verwachten, omdat hij de intieme delen van personen filmt, zonder dat de hoofdrolspelers hiervan op de hoogte zijn. Online zegt Zippy een 42-jarige man te zijn, maar verder is niks van hem bekend. New York Post heeft hem via de mail benaderd en hem meer details over zijn identiteit gevraagd. Zippy antwoordde op de mail dat hij dit doet voor de kunst en zichzelf ziet als een Salvador Dali.

Geschorst

‘Ik begrijp het compleet dat veel mensen het beschouwen als creepy. Dat is het ook. Door de jaren heen heb ik gesprekken gevoerd met mensen die zeggen hoe mooi en sexy het is om vrouwen in de metro te volgen. Ik heb besloten het vast te leggen en te plaatsen op een plek waar mensen commentaar kunnen geven’, aldus Zippy.

YouTube is inmiddels op de hoogte van de geniepige viezerik en heeft zijn account zondagochtend geschorst wegens ‘meerdere overtredingen van de policy’. Of dit ook betekent dat Zippy zijn rare hobby staakt, is niet bekend.
 

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app