Ravage

Nachtmerrie

26.06.2012 . 19.16

Wildste feestjes ooit op een rijtje

Een feestje geven is leuk, maar het kan behoorlijk uit de hand lopen. Daar kunnen Allan Brooks en Alexandre Fleury, beiden 21, over meepraten. De jongens hebben in mei een Franse villa gekraakt en via Facebook al hun vrienden uitgenodigd. Ongeveer 600 feestbeesten kwamen opdagen. Ook dj's en strippers waren erbij. Topfeest.

Het werd zelfs zo gezellig dat er ramen werden ingeslagen en meubels in het zwembad werden gegooid. De Nederlandse eigenaars schatten de schade op zo'n 80.000 euro. Brooks en Fleury zijn opgepakt en mogen hun feest doorzetten in de gevangenis. Zes maanden lang. En ze moeten ook 20.000 euro betalen aan de bewoners van de villa. We hebben nog een paar uit de hand gelopen feestjes voor je op een rijtje gezet.

- In april 2007 wilde de 17-jarige Britse Rachael Bell een wild feest geven. Haar ouders waren op vakantie en ze nodigde via MySpace zo'n 60 mensen uit. Naar eigen zeggen werd haar account gekraakt en ineens stonden er zo'n 200 mensen op de stoep. "Het was een nachtmerrie", zei het meisje naderhand. De jongeren richtten voor 20.000 euro schade aan. En Rachael? Zij besloot maar even onder te duiken voor haar ouders. Ze bood uiteindelijk via de lokale krant haar excuses aan.

(c) Thinkstock

- Ruim een jaar geleden had de 16-jarige Duitse Thessa 1600 mensen voor haar deur staan. Ze had via Facebook haar vrienden uitgenodigd, maar haar oproep was voor iedereen zichtbaar. Ruim 16.000 mensen gaven aan naar haar party te komen. Uiteindelijk werden het er een stuk minder, maar toch nog genoeg om het uit de hand te laten lopen. De mensen werden niet binnengelaten en bleven in de buurt hangen. De politie arresteerde elf feestbeesten wegens vernieling.

- De 14-jarige Rebecca Javeleau wilde in september 2010 wat vriendinnen bij haar thuis uitnodigen. Ook zij deed de oproep via Facebook, maar zette daar ook haar adres en telefoonnummer bij. Al snel zeiden 21.000 mensen ook te komen. Het feest werd ternauwernood gecanceld, maar daar was wel de hulp van de politie voor nodig.

(c) Thinkstock

- Maar het kan altijd erger en dan vallen er helaas ook doden. Dat gebeurde half maart in Houston. Op een party, net als alle anderen geïnspireerd op de film 'Project X' over een uit de hand gelopen studentenfeest, hadden enkele feestgangers ook hun wapen meegenomen. Op het feest waren duizend gasten. Toen er een opstootje uitbrak trok iemand een pistool en schoot om zich heen. Een tiener kwam om het leven.

- Een paar jaar geleden werd de Australische jongen, Corey Worthington een ware hit op internet. Hij had thuis een feest gegeven toen zijn ouders op vakantie waren. Via via nodigde hij mensen uit en de opkomst was uiteindelijk 500 man. Die sloopten de boel behoorlijk en vielen de opgetrommelde politie aan. Het was een duur grapje, dat uiteindelijk 13.000 euro kostte. De jongen kreeg veel publiciteit en sprak vermomd voor de camera's van 'het beste feest ooit'. Bekijk hieronder de beelden van de nonchalante Worthington:

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app